ACTUALITATE 19 februarie 2009

Punct şi de la capăt

de Covasna Media | 599 vizualizări
Familia Mitrică reia demersurile pentru a opri lucrările la Centrul de Diagnostic şi Tratament din strada Muncitorilor

Familia care a dat în judecată Primăria pentru a obţine anularea autorizaţiei de construcţie pentru Centrul de Diagnostic şi Tratament din strada Muncitorilor continuă demersurile pentru a opri lucrarea şi intenţionează să solicite inclusiv o ordonanţă prezidenţială de sistare a acestora. Mihai Mitrică, vecinul din imediata apropiere a Centrului, a declarat că va lua de la capăt demersurile şi împotriva celei dea doua autorizaţii de construcţie eliberată în decembrie

Familia Mitrică reia demersurile pentru a opri lucrările la Centrul de Diagnostic şi Tratament din strada Muncitorilor

Familia care a dat în judecată Primăria pentru a obţine anularea autorizaţiei de construcţie pentru Centrul de Diagnostic şi Tratament din strada Muncitorilor continuă demersurile pentru a opri lucrarea şi intenţionează să solicite inclusiv o ordonanţă prezidenţială de sistare a acestora. Mihai Mitrică, vecinul din imediata apropiere a Centrului, a declarat că va lua de la capăt demersurile şi împotriva celei dea doua autorizaţii de construcţie eliberată în decembrie 2008 în cazul acestui imobil şi a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), întrucât consideră că nu le-au fost respectate drepturile şi unele prevederi legale.

Nemulţumiţi de Procuratură

Totodată, el s-a declarat nemulţumit la adresa Procuraturii, pe motiv că nu ar fi soluţionat corespunzător cauza în care se discuta despre continuarea sau nu a lucrărilor pe durata cât erau sistate, în vara anului trecut, şi a dispus că s-au realizat doar consolidări. „Am confirmări clare că s-au continuat lucrările şi procurorul dă neînceperea urmăririi penale...”, a afirmat Mihai Mitrică, cu menţiunea că face demersuri împotriva acestei sentinţe. Familia Mitrică a formulat şi o scrisoare adresată preşedintelui Traian Băsescu, în care spune că viitorul Centru îi umbreşte proprietatea şi le provoacă un disconfort major, prin privarea de intimitate, în plus nu ar respecta întocmai legislaţia.

Scrisoare lui Traian Băsescu

În scrisoarea respectivă, familia Mitrică solicită intervenţia şefului statului pe lângă autorităţile locale, pentru a opri lucrările, şi spune că deşi a pornit o acţiune în instanţă pentru a anula prima autorizaţie de construcţie şi era un proces pe rol cu acest obiect, acum se vede nevoit să o ia de la capăt întrucât autorităţile au eliberat o nouă autorizaţie. Demersurile se vor îndrepta şi împotriva Autorităţii de Sănătate Publică, din cauza avizului dat acestei construcţii.

Plângere prealabilă la Primărie

La începutul lunii februarie, reclamantul a depus şi la Primărie o plângere prealabilă împotriva autorizaţiei nr.2 şi în care solicită anularea ei, invocând încălcarea unor drepturi, la care se adaugă şi faptul că imobilul are o lungime de 25,4 metri, lăţimea de 10,9 metri şi înălţimea de 19,8 metri, echivalentul unui bloc cu 5 etaje. „Regimul de construcţie autorizat ne umbreşte proprietatea provocându-ne un disconfort major prin privarea de intimitate”, se arată în plângere. În aceasta Mitrică spune că Centrul de Diagnostic va fi dotat cu cabinete medicale, diverse laboratoare, radiologie, care ar reprezenta un potenţial pericol pentru sănătate întrucât casa lui se află la numai 80 de cm de limita construcţiei. Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Construcţii Covasna (ITC), Mild Zoltan, Mitrică a depus la sediul lor o nouă sesizare, în care solicită verificarea legalităţii celei de-a doua autorizaţii eliberată pentru clădirea de pe Muncitorilor. „Vom verifica respectarea legislaţiei şi în paralel vom solicita şi departamentului de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean să facă verificări, iar pe baza celor sesizate vom vedea care este rezultatul”, a menţionat directorul ITC.

Proiectantul e de altă părere

Arhitectul Virgil Florea, conducătorul firmei proiectante, a afirmat că autorităţile au emis o nouă autorizaţie, există un PUZ aprobat şi totul continuă în mod legal. Acesta spune că beneficiarii au câştigat până acum două procese împotriva Primăriei, unul pentru că s-a dispus oprirea execuţiei lucrării, anul trecut, iar altul pentru anularea amenzii dată pentru continuarea lucrărilor. Totodată, Florea a precizat că, dacă va dori, beneficiarul lucrării ar putea cere şi daune autorităţilor, pentru întârzierile suferite cu lucrarea ca urmare a faptului că acestea au fost oprite vara trecută şi s-au pierdut timp şi bani.

Investiţia la Centrul de Diagnostic se realizează din credite bancare, iar potrivit beneficiarilor acest Centru nu aduce niciun prejudiciu sănătăţii vecinilor şi există avize în acest sens, nu poluează ci este vorba de o policlinică pentru diagnosticări, ferestrele vor fi amplasate la o înălţime de 1,80 de metri, peste nivelul de vedere al omului, şi vor fi opace, mai spun ei. Centrul de Diagnostic şi Tratament se construieşte pe o suprafaţă de 760 de mp achiziţionată în anul 2007, iar acesta ar urma să găzduiască cabinete de diagnosticare pentru toate specialităţile. Înălţimea la cornişă este prevăzută pentru 15 metri, iar a coamei 19 metri. Anul trecut, pe baza documentaţiei primite, Consiliul Local a aprobat noul PUZ, care permitea eliberarea celei de-a doua autorizaţii de construcţie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.