ACTUALITATE 14 septembrie 2016

PulzArt debutează joi în centrul oraşului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 571 vizualizări

Festivalul de arte contemporane de la Sfântu Gheorghe, PulzArt, se deschide joi, 15 septembrie, de la ora 15 cu VitrinArt, evenimentul de reconfigurare a vitrinelor din centrul reşedinţei de judeţ.

„Este nevoie de 7 artiști și 7 antreprenori cu spirit inovator ca să apară stimuli vizuali inediți în centrul orașului Sfântu Gheorghe. În cadrul programului VitrinArt, șapte vitrine ale magazinelor din centru vor fi regândite de către tineri artiști, pe baza criteriilor estetice și economice. La evenimentul de deschidere a festivalului pulzArt vom avea ocazia de a ne confrunta cu forme surprinzătoare ale imaginii şi vizualului, iar în timpul turului de vitrine vom putea discuta cu artiștii și proprietarii de magazine despre procesul de creație”, prezintă organizatorii într-un comunicat de presă.

În ziua deschiderii festivalului, de la ora 16, are loc vernisajul „Danse Macabre” – expoziție de sculptură a artistei Judit Rita Rabóczky din Ungaria. Evenimentul, care are loc la Ceainăria Tein, este moderat de Zsuzsa Völgyi Tóth, editor cultural şi realizator de televiziune.

Programul primei zile conţine şi un concert de poezie, vernisajul de grup „Fiii și fiicele lui Brâncuși. O intrigă de familie”, concertul Hidden Orchestra A/V Show (UK) / la Teatrul „Tamási Áron” – Sala mare, Mapping show şi altele.

Festivalul de arte contemporane „pulzArt” are loc în perioada 15–18 septembrie.PulzArt_Hidden_Orchestra_Tobius_Feltus_C22b Acesta „este evenimentul central al programului „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc”, punctul de întâlnire al celor patru ani tematici. Anul acesta este dedicat imaginii, prin urmare, acțiunile, programele PulzArt se organizează neapărat în jurul imaginii, vizualității. (…) Evenimentele, atelierele ediției actuale vor explora felul în care vizualitatea completează muzica, literatura, ce anume le aduce în plus acestora, cum este vizualitatea teatrului, cum o puternică prezență vizuală influențează o operă, precum și care este efectul dumpingului vizual copleșitor asupra receptorilor”, informează comunicatul de presă.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul evenimentului, www.pulzart.ro.

Organizatorii festivalului sunt Casa de Cultură „Kónya Ádám” şi Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, alături de Biblioteca Județeană „Bod Péter”, Asociația Audio-vizuală „Tone Troopers”.

 

Teme articol: festival pulzArt arte
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.