ACTUALITATE 19 aprilie 2010

Pui de brad… în Luna Pădurii

de Covasna Media | 1446 vizualizări
19apr2010-copaciNe aflăm la mijlocul lunii aprilie - luna pădurii. În această perioadă, în zonele în care s-au executat tăierile prevăzute în amenajamentele silvice se plantează puieţi pentru a asigura generaţiilor viitoare un mediu de viaţă curat şi sigur. La iniţiativa Doinei Pătrunjel - membru al Consiliul Local al Oraşului Întorsura Buzăului, directorul Ocolului Silvic „Buzăul Ardelean” R.A., ing. Paul Vieru, a organizat o acţiune

19apr2010-copaciNe aflăm la mijlocul lunii aprilie - luna pădurii. În această perioadă, în zonele în care s-au executat tăierile prevăzute în amenajamentele silvice se plantează puieţi pentru a asigura generaţiilor viitoare un mediu de viaţă curat şi sigur.

La iniţiativa Doinei Pătrunjel - membru al Consiliul Local al Oraşului Întorsura Buzăului, directorul Ocolului Silvic „Buzăul Ardelean” R.A., ing. Paul Vieru, a organizat o acţiune de plantare a puieţilor de brad în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu Întorsura Buzăului.

Marţi, 13 aprilie, a fost o zi care va rămâne mult timp în memoria celor 16 elevi din Întorsura Buzăului care au realizat o activitate de plantare de puieţi în punctul Ghilcoş.

Însoţiţi de cadrele didactice Iuliana Crizbăşan - profesoară de Bilogie la Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu Întorsura Buzăului şi Ileana Todor - profesoară de limbi străine la Structura cu clasele I-VIII Gheorghe Zaharia Brădet, elevii de la cele două şcoli s-au deplasat cu microbuzul până la marginea oraşului; după un drum de 1,5 km parcurs prin pădure, copiii au ajuns în zona de lucru, unde au primit instrucţiuni de la specialiştii în domeniu: ing. Gelu Bularca şi pădurarul Marian Todoran.

În câteva ore, copiii au plantat în zona defrişată 100 puieţi de brad şi seminţe de paltin de munte pentru împădurirea dealului; pentru această acţiune, materialul săditor a fost pus la dispoziţie de către Ocolul Silvic „Buzăul Ardelean R.A.”.

Peste 20 de ani, elevii le vor arăta cu mândrie copiilor lor brazii pe care i-au plantat în vremea în care se aflau încă pe băncile şcolii.

Teme articol: copaci plantare brad
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Misu, 10 ianuarie 2011
Aste e articol tipic comunist
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.