ACTUALITATE 12 august 2021

Pui de barză, salvat după ce s-a prăbușit cuibul în care se afla

de Iulia Drăghici - Taraș | 793 vizualizări

Un pui de barză, care s-a adăpostit în curtea unui localnic din Aita Medie după ce a căzut dintr-un cuib care s-a prăbușit, a fost preluat și transportat la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice al ACDB din Focșani pentru îngrijire, a anunțat Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna  miercuri, printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a instituției. 

În urma unui apel telefonic privind prăbușirea unui cuib de barză în localitatea Aita Medie, un reprezentant din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna s-a deplasat la fața locului, unde a fost identificat un pui de barză adăpostit în curtea unui localnic. Acesta a fost transportat la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice al ACDB din Focșani pentru îngrijire”, se arată în informarea amintită. 

Un caz similar a avut loc în mijlocul lunii iulie, la Pachia. Atunci, doi pui de barză au fost salvați de autorități după ce cuibul în care se aflau a căzut de pe stâlp. Înaripatele au fost duse la centrul de reabilitare. Din păcate, cuibul lor nu a mai putut fi pus la loc pentru că s-a sfărâmat. 

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), care deține și coordonează centrul de reabilitare de la Focșani, a informat că puii de barză vor fi îngrijiți și apoi eliberați spre a-și lua zborul în țările calde. 

Acestea nu sunt singurele berze care au beneficiat de ajutor. O alta, cu o aripă ruptă, a fost găsită de un localnic la finele lunii iunie la marginea unui câmp din Ojdula. După anunțarea autorităților, înaripata a fost dusă la veterinarul Asociației Transylvania Wildlife Project pentru tratament. 

Sursa foto: Facebook/ Agenția pentru Protecția Mediului Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.