ACTUALITATE 25 ianuarie 2016

PSD nu exclude varianta unui candidat maghiar la Primăria Sfântu Gheorghe

de Sever Ioan Miu | 795 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a anunțat că partidul pe care îl conduce și-a stabilit candidat pentru șapte primării din județ. În ceea ce privește municipiul Sfântu Gheorghe, Grama a amintit cazul din 2004, când PSD a avut un candidat maghiar.

PSD dorește să recâștige primăria din Vâlcele, mizând pe viceprimarul Nicolae Cucu, și primăria Sita Buzăului, propunându-l pe consilierul local Dan Neagoe. De asemenea, partidul vrea să păstreze primăriile din orașul Întorsura Buzăului și din comunele Barcani, Valea Mare, Hăghig și Dobârlău.

La Întorsura Buzăului, PSD vine, după mai multe dezbateri în organizația de partid locală, cu un nume nou, tânărul Marcel Murea, fost consilier local. La Sita Buzăului PSD îl susține pe consilierul local Dan Neagoe, iar la Barcani, Valea Mare și Hăghig, pe primarii actuali, Gheorghe Marin, Gheorghe Avram și Alexandru Cucu. „La Dobârlău actualul primar Vasile Maxim nu mai dorește, deși, după părerea mea, este un primar foarte bun”, a precizat Grama, adăugând că propunerea PSD, susținută și de Maxim, este tânărul Barbu Bogdan.

„Ce candidat român să punem să-l voteze și maghiarii?”

În orașul Covasna, PSD îl susține pe liderul sindical Vasile Neagovici, dar Grama recunoaște că șansele pentru un primar român sunt minime acolo. El a amintit că toate partidele românești l-au susținut în 2013 pe Sorin Popică, un candidat independent care vorbea și maghiara, dar acesta nu a câștigat întrucât maghiarii votează partide ungurești iar „UDMR-ul știe să-și facă treaba politic”.

La Sfântu Gheorghe, PSD este conștient că, în contextul a 22% români, șansele pentru un primar sunt restrânse. „Ținând seama de realități ne gândim la o soluție, știți, noi am mai făcut o surpriză în anul 2004 când l-am susținut pe Retyi Ödön și a intrat în turul doi cu Albert Almos”. Întrebat dacă va avea candidat maghiar, Horia Grama a răspuns: „nu spun asta, nu am discutat soluția asta, dar dorim să găsim o soluție cât mai bună. Avem o mare dilemă. Ce candidat român să punem să-l voteze și maghiarii?”.

Pentru consiliile locale, PSD și-a fixat ca termen jumătatea lunii februarie pentru a definitiva listele, dar a anunțat de pe acum că-l va susține la CL Târgu Secuiesc, alături de celelalte partide românești, pe candidatul independent Constantin Pătru, pentru ca românii din municipiu să aibă din nou reprezentare în Consiliul Local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan, 26 ianuarie 2016
Retyi odon???? Mafiotul cel mai mare???? Prostilor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.