ACTUALITATE 14 ianuarie 2014

Protestele concediaților de la Hotelul Montana s-ar putea radicaliza

de Monica Vrânceanu | 76 vizualizări

După cinci zile de protest în fața Hotelului Montana din Covasna, cele 25 de persoane concediate la finele anului 2013 nu au primit niciun semn din partea conducerii Sind Tour Trading S.R.L.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că protestele vor continua în următoarele zile, revendicările fiind revocarea deciziilor de concediere a celor 25 de foști angajați ai Hotelului.

În cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie, Biroul Operativ al Sanitas va pune în discuție și va analiza posibilitatea radicalizării acțiunilor de protest, respectiv organizarea unui miting de susținere a salariaților concediați cu participarea a câtorva sute de membri Sanitas. Din păcate, în zilele de protest nu am fost băgați în seamă de firma de management, situație în care disperarea salariaților este una de înțeles. Astfel, dacă acțiunea de protest va continua fără niciun rezultat, considerăm că este iminentă o posibilă intrare în greva foamei în fața acestui Complex hotelier, al cărui proprietar este, în mod paradoxal, chiar CNSLR Frăția”, a declarat Neagovici.

Acesta a mai arătat că tot miercuri, Confederației îi va fi înaintat un memoriu în care vor fi arătate „toate ilegalitățile comise de această firmă de management”. Memoriul va fi înaintat tocmai în speranța obținerii unui sprijin concret din partea proprietarului.

Pichetarea Hotelului a venit la decizia Sindicatului Sanitas Covasna, ca urmare a faptului că oamenii au fost concediați fără a se ține cont însă de vreun criteriu ori de experiența lor, după cum susține conducerea Sanitas. Considerând concedierea abuzivă, cei de la Sanitas au obținut autorizație de pichetare a Hotelului Montana pentru zece zile lucrătoare, urmând ca dacă la finalul acestui demers nu se va întâmpla nimic, să acționeze și pe alte căi, inclusiv în instanță.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.