ACTUALITATE 6 iulie 2018

Protest la Târgu Secuiesc împotriva sentinței primite de Beke și Szőcs

de Iulia Drăghici - Taraș | 1082 vizualizări

„Trebuie să arătăm țării, lumii întregi, că în pofida celor întâmplate nu ne vom lăsa intimidați!”, arată apelul publicat pe Facebook de soția lui Beke István

Familia și apropiații liderilor grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, Beke István și Szőcs Zoltán, condamnați la câte 5 ani de închisoare pentru plănuirea unui atentat care pune în pericol securitatea naţională, organizează sâmbătă, 7 iulie, de la ora 18:00 un protest împotriva sentinței definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe care o consideră nedreaptă. 

„Supunem atenției fiecărui maghiar, secui, român, ardelean, că în data de 07 iulie 2018, de la orele 18:00, va fi organizată o manifestație în centrul orașului Tg-Secuiesc, pentru a demonstra împotriva sentinței injuste primite de membrii familiei noastre, a prietenilor noștri.

Apelăm la conducătorii partidelor politice maghiare, reprezentanții asociațiilor civile și bisericești să acționeze împreună în apărarea membrilor comunității. Îi rugăm să organizeze și să anunțe cu această ocazie o manifestație de mare anvergură cu prezența continuă a mediei pentru István și Zoltán, să nu fie maghiar, om din Ardeal, care să nu fi auzit de cazul lor. Trebuie să arătăm țării, lumii întregi, că în pofida celor întâmplate nu ne vom lăsa intimidați!

Avem nevoie de susținerea fiecărui membru al comunității, să-și facă auzită vocea, că această încălcare flagrantă a drepturilor omului să fie remediată, și să nu se mai întâmple niciodată! Vrem dreptate!

Dumnezeu să fie cu voi!”, arată mesajul publicat pe Facebook  de Csilla Beke Igyarto, soția lui Beke István.

Liderii grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, Beke István și Szőcs Zoltán au de executat câte cinci ani de închisoare, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceștia au fost inițial condamnați de Curtea de Apel București la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc. Cei doi au fost încarcerați miercuri, când au fost duși la Penitenciarul Codlea.

Instanța supremă a menținut toate celelalte dispoziții ale primei decizii, respectiv și aceea de desființare a grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania.

Vezi AICI toate detaliile în procesul celor doi și AICI imaginile când au fost preluați și duși la penitenciar. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.