ACTUALITATE 10 noiembrie 2016

Protecţia Copilului Covasna depune cerere pentru programul „Casa Verde”

de Iulia Drăghici - Taraș | 271 vizualizări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna va depune cerere de finanţare prin programul „Casa Verde”. Dacă proiectul va fi declarat eligibil, şapte locaţii din cadrul instituţiei vor beneficia de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Valoarea estimativă a proiectului este de aproape 974.000 de lei, din care peste 176.000 de lei va reprezenta contribuţia Consiliului Judeţean Covasna, instituţia în subordinea căreia se află DGASPC.

În cele şapte centre, respectiv Centrul de plasament „Borosnyay Kamilla” din Târgu Secuiesc, Complexul de servicii comunitare din Târgu Secuiesc, Centrul rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi Baraolt, Casa Familială Mereni, Casa Familială Lunga, Casa Familială Cernat şi Casa Familială Ilieni, trăiesc aproximativ 140 de copii, potrivit directorului general al DGASPC Covasna, Vass Mária.

„Încercăm să reducem cheltuielile noastre cu privire la producerea apei calde necesare pentru aceste centre. Pe de altă parte vrem să avem grijă şi de mediul nostru înconjurător şi mă gândesc că acest proiect este o oportunitate pentru toată lumea care se îngrijeşte de mediu şi se gândeşte şi la viitor”, ne-a declarat joi Vass Mária, prezentă la şedinţa Consiliului Judeţean în care s-a aprobat iniţiativa de a depune cerere de finanţare la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Tot în cadrul şedinţei CJ Covasna de joi, 10 noiembrie, s-a aprobat şi iniţiativa Căminului pentru Persoane Vârstnice Hăghig de accesare a fondurilor guvernamentale prin programul Casa Verde, pentru reducerea cheltuielilor pentru producerea de apă caldă menajeră şi încălzire.

Valoarea estimativă a proiectului în acest caz este de peste 1,3 milioane de lei, iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean ar putea ajunge la aproape 196.000 de lei.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.