ACTUALITATE 10 septembrie 2013

Promovare turistică de 200.000 de euro pentru Țara Buzaielor

de Monica Vrânceanu | 287 vizualizări

tara buzaielor

Primăria Întorsura Buzăului implementează prima fază a proiectului „Țara Buzaielor – Una dintre perlele tradiționalei Românii”, iar promovarea turistică a zonei beneficiază de o finanțare europeană de 200.000 de euro. Proiectul a fost câștigat în urmă cu aproape doi ani, iar acum s-a finalizat prima parte a acestuia, cea prin care Țara Buzaielor este promovată intens pe Internet dar și prin material tipărite: un volum și un ghid turistic, pliante și CD-uri. Materialele au fost editate nu doar în limba română ci și în engleză, astfel încât impactul să fie cât mai puternic. În plus, imagini care vorbesc despre Țara Buzaielor au apărut deja pe panouri publicitare amplasate în diverse locații ale țării, cum ar fi la malul mării, în stațiunea Costinești. Materialele publicitare, realizate la o calitate înaltă, prezintă frumusețile și atracțiile Întorsurii Buzăului și localităților din jur.

Una dintre părțile principale ale acestei dintâi faze este deschiderea paginii de Internet www.tarabuzaielor.ro, unde au fost cuprinse traseele montane ale zonei și obiectivele turistice, existând totodată secțiuni care se referă la evenimente de tradiție precum Festivalul Ciobănașul și Festivalul Ouălor Roșii. Site-ul cuprinde, de asemenea, secțiuni video și foto aflate încă în construcție, deoarece pagina a fost lansată recent.

Cea de-a doua fază a proiectului presupune crearea unui centru de promovare la nivel naţional a turismului local, în vreme ce a treia fază se referă la atragerea investitorilor, astfel încât aceștia să construiască în zonă pensiuni și baze turistice menite să vitalizeze turismul.

O zonă aparte, promovată la nivel național

Primarul Întorsurii Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că proiectul își propune introducerea zonei în circuitul turistic românesc, creşterea utilizării internetului în promovarea turistică şi crearea unui sistem sustenabil şi eficient de promovare şi marketing turistic, care va genera dezvoltarea turismului în zonă, creşterea economiei locale şi regionale şi crearea de noi locuri de muncă. Potrivit lui Băncilă, proiectul promovează nu doar orașul Întorsura Buzăului ci întreaga zonă a Buzaielor – după cum îi spune și denumirea, aceasta având un specific aparte, tocmai pentru că întrepătrunde trei județe – Covasna, Brașov și Buzău.

Traseele Țării Buzaielor au fost definite ca fiind Traseul turistic Întorsura Buzăului – Vama Buzăului – Poiana Dalghiului – Plaiul Domnesc – Șaua Ciucaș – Vârful Ciucaș, Traseul turistic Întorsura Buzăului – Tabla Buții și Traseul turistic Întorsura Buzăului – Tabla Buții și Lacul Vulturilor. Obiectivele turistice ale Țării Buzaielor se constituie din Drumul Uitat – Tabla Buții, vechi din vremea romanilor și cu importanță istorică mai apoi, pe aici trecând însuși Mihai Viteazul. Un al doilea obiectiv turistic îl constituie Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund, aflat în inima Munților Siriu. Zona din imediata vecinătate a Lacului Vulturilor este cunoscută ca fiind singura zonă unde pot fi găsite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de dispariţie. Rezervația Naturală de Zimbri de la Vama Buzăului este cel de-al treilea obiectiv turistic, aceasta întinzându-se pe nouă hectare și aici găsindu-se Zimbrul European. În plus, turiștii care ajung în zonă pot urca la stația meteo de la Lăcăuți, aflată la aproape 1800 de metri altitudine, pot face rafting pe Buzău, pot explora Masivul Ciucaș ori se pot retrage în mănăstirile din zonă sau în gospodăriile tradiționale ale localnicilor. Dincolo de acestea, planurile autorităților locale cuprind și achiziționarea unui tren de epocă pentru turiști, care ar urma să treacă prin Tunelul de 4,3 kilometri de la Teliu, cunoscut ca cel mai lung tunel din țară, construit în perioada interbelică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Sfanta treime, 15 septembrie 2013
http://bancilasiailui.wordpress.com
Ion Rescheu, 11 septembrie 2013
Felicitari d-lui primar si coaboratorilor sai !Zona buzaielor e mirifica, oamenii minunati si merita, in sfarsit, sa “iasa in lume” cu fruntea sus, cu inimile si bratele deschise! Dumnezeu sa va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.