ACTUALITATE 21 iulie 2009

Proiectul privind înfiinţarea unui Aquaparc la Malnaş-Băi a fost amânat

de Covasna Media | 1240 vizualizări
Valoarea investiţiei era estimată la circa 5,7 milioane de euro

Autorităţile locale din comuna Malnaş au decis să amâne, din cauza crizei economice, depunerea la POR a unei cereri de finanţare privind înfiinţarea unui Aquaparc la Malnaş-Băi, valoarea investiţiei fiind estimată la 5,7 milioane de euro. Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat, marţi, că s-a decis amânarea proiectului privind înfiinţarea unui Aquaparc în judeţul Covasna, în localitatea Malnaş-Băi (comuna Malnaş), care ar fi trebuit depus prin

Valoarea investiţiei era estimată la circa 5,7 milioane de euro

Autorităţile locale din comuna Malnaş au decis să amâne, din cauza crizei economice, depunerea la POR a unei cereri de finanţare privind înfiinţarea unui Aquaparc la Malnaş-Băi, valoarea investiţiei fiind estimată la 5,7 milioane de euro. Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat, marţi, că s-a decis amânarea proiectului privind înfiinţarea unui Aquaparc în judeţul Covasna, în localitatea Malnaş-Băi (comuna Malnaş), care ar fi trebuit depus prin Programul Operaţional Regional (POR).

Potrivit sursei citate, problema constă în faptul că, în cadrul POR, este nevoie şi de o contribuţie proprie, de circa 30 la sută din valoarea totală a investiţiei, bani de care Primăria comunei Malnaş nu dispune. Din acest motiv, autorităţile locale au purtat negocieri cu potenţiali investitori privaţi, dar, potrivit lui Kasleder, în perioada aceasta de criză economică este o încercare destul de dificilă.

„Încercăm să identificăm surse de finanţare pentru a asigura contribuţia proprie, căutăm posibilităţile. Nu renunţăm la proiect, ci doar îl amânăm“, a spus primarul. Consiliul Local Malnaş a ales, anul trecut, în urma unui concurs, firma care ar fi trebuit să elaboreze documentaţia tehnică, însă, din motive financiare, s-a decis rezilierea contractului cu aceasta.

Planul prevedea construirea, pe un teren de cinci-şase hectare, a unui complex de băi, pe baza unui plan de dezvoltare turistică locală. Valoarea investiţiei era estimată la circa 5,7 milioane de euro.

Zona localităţii Malnaş Băi este foarte bogată în izvoare de apă minerale şi izvoare cu valori curative.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 23 iulie 2009
Pe DN66 Simeria-Petroşani este un stabiliment numit "Hanul Boleştilor" care are o piscină faină. Piscina aia aduce destui clienţi, atât localnici din aşeyările apropiate cât şi turişti în citeste integral
ion, 22 iulie 2009
vise domnule, vise. Edilii nostri mai arunca cate o gogoasa de asta, poate sa gasesc prosti sa o inghita. Si ii va vota prostimea in continuare.
Ariel, 22 iulie 2009
Fara infrastructura si personal calificat, nu pare un proiect viabil. Plus ca acuaparcul respectiv ar trebui sa fie o oferta la pachet cu specialitati locale.
anonim, 22 iulie 2009
Nu inteleg cine le da astfel de idei alesilor locali. Pentru a avea un aqualand ai nevoie de un oras mare langa si de o clima potrivita. Malnas nu are nimic din asta si in plus drumul de acces este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.