ACTUALITATE 2 decembrie 2009

Proiecte pentru romii din Vâlcele

de Covasna Media | 216 vizualizări
[singlepic=665,250,250,,left]Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov (APC) şi Primăria Vâlcele încheie luna aceasta un proiect de mică infrastructură combinat în paralel cu un program de educaţie pentru sănătate în comunitatea de romi din Vâlcele – „Apă pentru Sănătate” - prin intermediul căruia în jur de 300 de gospodării care beneficiau de o singură sursă de apă, şi aceea improvizată, au fost

Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov (APC) şi Primăria Vâlcele încheie luna aceasta un proiect de mică infrastructură combinat în paralel cu un program de educaţie pentru sănătate în comunitatea de romi din Vâlcele – „Apă pentru Sănătate” - prin intermediul căruia în jur de 300 de gospodării care beneficiau de o singură sursă de apă, şi aceea improvizată, au fost racordate la reţeaua de apă.

Referitor la partea de infrastructură, directorul Şcolii, Dulo Szilard, a precizat că reţeaua constă în 6 puţuri, pe 3 străzi, un rezervor de apă şi 2 izvoare care vor fi captate. “Sperăm ca debitul să asigure necesarul de apă în comunitate”, a mai spus el.

Potrivit specialistului în servicii sociale din cadrul APC Braşov, Andreea Răchiţeanu, în afară de partea de mică infrastructură pe care o presupune acest proiect, cel de-al doilea aspect se orientează spre dezvoltarea infrastruc turii sociale, prin dezvoltarea abilităţilor de viaţă şi a practicilor de igienă pentru o viaţă sănătoasă şi cu atenţie către mediul înconjurător.

Astfel, în cadrul proiectului 150 de copii au participat la seminarii de instruire pe aceste teme, 300 de gospodării au beneficiat de pachete de îngrijire şi 40 de femei au fost implicate în dezvoltarea unui „pattern” comportamental în ceea ce priveşte normele de igienă.

Încheierea acestui proiect din Vâlcele a fost marcată luni printr-un concurs tematic pentru copiii de la şcoala din localitate – „Sănătatea noastră şi a mediului înconjurător”. Copiii din clasele I – IV au desenat pe tema „Locul în care mă simt fericit“, temă aleasă în urma cursurilor pe care ei le-au urmat în acest interval de 14 luni. Cele mai frumoase desene au fost premiate de organizatori cu un ghiozdan echipat, rechizite şcolare, penar echipat şi cu caiete şi penar fără caiete, în plus fiecare a primit un tricou promoţional cu sigla proiectului dedicat comunităţii de romi din Vâlcele. În concurs au fost implicaţi şi copiii de gimnaziu.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 127.107 euro şi este finanţat din Fondul Român de Dezvoltare Socială. Un rol activ în implementarea acestuia a avut Grupul de Iniţiativă format din 3 membri ai comunităţii de romi.

Ana Sidon

Teme articol: proiect Vâlcele romi tigani
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.