ACTUALITATE 9 septembrie 2010

Proiecte de peste 50 de milioane de euro

de Ana Sidon | 156 vizualizări
Atât și-a propus județul să atragă din fondurile Programului Operațional Regional Reprezentanții județului Covasna și ai Agenției de Dezvoltare Centru (ADR) au participat ieri, la sediul CJ, la un seminar regional de informare Regio 2007 - 2013, organizat de ADR la Sfântu-Gheorghe, și în cadrul căruia au fost punctate atât proiectele depuse, cât și problemele cu care se confruntă autoritățile din Regiunea Centru în acest proces.

Atât și-a propus județul să atragă din fondurile Programului Operațional Regional

Reprezentanții județului Covasna și ai Agenției de Dezvoltare Centru (ADR) au participat ieri, la sediul CJ, la un seminar regional de informare Regio 2007 - 2013, organizat de ADR la Sfântu-Gheorghe, și în cadrul căruia au fost punctate atât proiectele depuse, cât și problemele cu care se confruntă autoritățile din Regiunea Centru în acest proces.

De la stadiul proiectelor, valoarea și importanța lor pentru comunitatea locală, dar nu numai, până la probleme legate de achiziții publice sau întâmpinate în implementarea proiectelor, participanții la seminar au atins toate aspectele legate de Programul Operațional Regional (POR) 2007 - 2013.

Raportat la județul Covasna, valoarea totală a proiectelor contractate sau precontractate prin POR 2007 - 2013 se ridică la 50.573.497 de euro, pentru diverse domenii.

Printre proiectele prezentate se numără astfel Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Sfântu-Gheorghe, care cuprinde alte 5 subproiecte - legate de reabilitare de străzi, clădiri, spații verzi sau pietonale - și are o valoare totală de 6,5 milioane de euro, reabilitarea DJ 121 (14,5 mil. euro), reabilitarea Spitalului Județean Fogolyan Kristof (22 de mil. euro), reabilitarea Căminului Zathurecky Berta (804.370 de euro),

reabilitarea, modernizarea şi extinderea clădirilor Liceului Teoretic Székely

Mikó (2,6 mil. de euro), la Zagon reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolii cu clasele I-VIII Mikes Kelemen (909.823  euro) și altele.

Licitații contestate

În ceea ce privește problemele care apar pe parcurs, se poate vorbi despre neconcordanțe între informațiile incluse în proiectele de execuție și situația reală din teren, completarea și depunerea necorespunzătoare a documentelor prin care se solicită rambursarea fondurilor cheltuite, probleme legate de achizițiile publice și așa mai departe.

„Raportat la proiecte, Consiliul Județean Covasna se confruntă în general cu probleme care pleacă de la caietele de sarcini, respectiv dacă unul este întocmit parțial corect, atunci evident că sunt contestate în cadrul licitațiilor. Deja avem colegi care s-au profesionalizat în scrierea caietelor de sarcini, de aceea avem și proiecte câștigate, dar ceea ce ar trebui modificat, ca să rezolvăm problema de la origine, este legislația, adică legea 34”, a declarat vicepreședintele CJ Covasna, Henning Laszlo.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dracoiu, 11 septembrie 2010
faina treaba.. :)) .. ma bufneshte rasu.... mai ales dupa ce am mai citit un articol ce preciza faptul ca trebuie neaparat modernizata fatzada garii cfr (a se citii caile ferate romane :P) culmea... citeste integral
vasy, 9 septembrie 2010
Superb....as dori si eu sa publicati o lista cu TOATE proiectele pe care vor sa le faca,doar asa de curiozitate pentru ca de aici reiese cu totul altceva,proiecte cu majoritate maghiara,"reabilitarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.