ACTUALITATE 9 februarie 2017

Proiect de integrare a persoanelor cu dizabilităţi, promovat de DSP Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1242 vizualizări

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din județul Covasna, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, derulează în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 un program, aflat în runda a V-a, de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor cu Programul de Integrare a persoanelor cu dizabilități - „Acceptă-mă!”.

Activităţile sunt realizate împreună cu Asociația Philadelphia Pro Familia Support din Sfântu Gheorghe, Fundația Creștină Diakónia, Casa Irisz din Sfântu Gheorghe și Fundația Orban din Odorheiu Secuiesc. În program sunt implicaţi de asemenea şi elevi din clasa a VI-a de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe.

Ultima activitate din programul va avea loc în 21 martie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down, şi va consta într-un Simpozion despre Sindromul Down, însoţit de un program muzical al Grupei Manócska din cadrul Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sfântu Gheorghe.

„Scopul programului: să motiveze elevii în ceea ce priveşte acceptarea persoanelor cu diferite dizabilităţi şi încurajarea de a trăi alături de ele, să educe adolescenţii, precum şi mediul lor familial şi şcolar în privinţa persoanelor cu dizabilităţi. În prezent elevii frecventează diferite instituţii de învățământ, din această cauză elevii fără dizabilitate nu au ocazia să se întâlnească cu alţi elevi cu dizabilităţi”, arată un articol publicat pe site-ul www.dspcovasna.ro.

Specialiştii implicaţi în proiect sunt: Kurta Ibolya – psihopedagog, Pál Réka – pedagog, Kovács Izabella – asistent social, Lazăr Klaudia – asistent medical, precum şi Csíki Sándor – kinetoterapeut și Csíki Sándor Jenő – kinetoterapeut, instructor de înot.

Sursă foto: DSP Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.