ACTUALITATE 28 august 2019

Proiect CJ: Camere audio-video portabile pentru polițiștii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 715 vizualizări

Polițiștii de la ordine publică ar putea primi 12 camere audio-video BodyCam

Consiliul Județean Covasna își propune să doteze cu camere audio-video portabile, de tip BodyCam, personalul cu atribuții de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. Proiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței din 30 august a.c.. a CJ și urmează să fie suspus votului consilierilor județeni. 

Dacă va fi aprobat, proiectul „Dotarea cu camere audio-video de tip BodyCam a personalului cu atribuții de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna”, realizat în parteneriat între județul Covasna și IPJ, are o  valoare estimativă de 9.480 lei fără TVA. 

Astfel, CJ propune achiziționarea a 12 camere audio-video de tip BodyCam împreună cu accesoriile aferente acestora și transmiterea dreptului de folosință a acestora către Inspectoratul de Poliție Județean Covasna. 

Inițiativa a venit de la IPJ Covasna, care, în martie, s-a adresat Autorității Teritoriale de Ordine Publică, printr-o adresă care conținea propunerea de dotare cu camere audio-video de tip BodyCam a personalului cu atribuții de ordine publică pentru activitățile de patrulare și intervenție la evenimente ale poliției. 

„În cadrul ședințelor Autorității Teritoriale de Ordine Publică au avut loc dezbateri privind această propunere; de asemenea au avut loc discuții cu conducerea Consiliului Județean Covasna stabilindu-se necesitatea dotării cu camere audio-video de tip BodyCam a polițiștilor”, arată raportul CJ, anexat proiectului de hotărâre. 

Ședința publică în care se va prezenta și vota acest proiect va avea loc vineri, 30 august, de la ora 12:00, în sala festivă a Consiliului Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.