ACTUALITATE 21 martie 2017

Programul DofE, tradus în maghiară şi extins în mai multe zone din judeţ

de Iulia Drăghici - Taraș | 795 vizualizări

Asociaţia „Turul Madar” din Sfântu Gheorghe a demarat un nou proiect internaţional, care se va derula pe durata a trei ani, în perioada 2017–2019. Iniţiativa are ca scop traducerea în limba maghiară a programului The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE) şi extinderea acestuia la nivel judeţean. Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc sunt oraşele în care începe implementarea, urmând ca de anul viitor Baraolt şi Covasna să se alăture programului.

Proiectul a început în 18 martie cu formarea a opt noi lideri, care vor începe traducerea programului. În continuare, coordonatorii îşi propun să organizeze un curs de lideri la Târgu Secuiesc, unde sunt aşteptaţi deja participanţi. Adresa de e-mail info@turuliorda.ro, dar şi site-ul asociaţiei, www.turuliroda.ro, sunt la dispoziţia celor interesaţi.

„Programul The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE) este unul dintre cele mai complexe programe de dezvoltare personală adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-24 ani, aducând împreună experienţe valoroase şi abilităţi de viaţă în scopul formării unor cetăţeni activi şi pregătiți pentru o viaţă independentă. Programul a fost conceput şi lansat în Marea Britanie în 1956 de o mică echipă condusă de ASR Ducele de Edinburgh, Doctorul Kurt Hahn, educaţionalist german şi fondator al Outward Bound şi United World Colleges şi Sir John Hunt, liderul primei echipe de escaladă a muntelui Everest. La nivel naţional, programul este în patronajul ASR Principesei Moştenitoare Margareta a României și la nivel județean în cel al Conților Gregor Roy Chowdhury-Mikes și Alexander Roy Chowdhury-Mikes, Zăbala”, arată un comunicat de presă al asociaţiei „Turul Madar”.

Proiectul covăsnenilor este finanțat de Fundația Internațională și Națională „The Duke Of Edinburgh Award”.

 

 

Teme articol: program dofe Turul Madar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.