ACTUALITATE 24 noiembrie 2016

Programul de burse „Covalact – Ecou” şi-a desemnat câştigătorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 980 vizualizări

Covalact și Asociația de Tineret Ecou au anunţat luni, 22 noiembrie, numele celor 10 tineri care vor benefica de câte o bursă de 1.500 de lei, prin programul de sprijinire a liceenilor din Sfântu Gheorghe. Doi dintre bursieri sunt elevi ai Colegiului „Székely Mikó”, trei sunt elevi la Liceul de Artă „Plúgor Sándor”, patru la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi unul la Liceul „Berde Áron”. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul societăţii Covalact, în 6 decembrie.

„Ideea acestui program de burse a fost să încurajăm performanţa în general, nu neapărat doar cea şcolară. Printre cei 10 premianţi sunt atât performeri în concursuri şi olimpiade şcolare, cât şi în activităţi în cluburi sportive, trupe de teatru şi activităţi de voluntariat. Ne bucurăm că societatea Covalact a acceptat introducerea unui sistem de punctaj care să aprecieze orice tip de performanţă. Efectul pe care ni-l dorim este să încurajăm elevii de liceu să aibă rezultate mai bune şi să stimulăm implicarea şi performanţa lor în activităţi extraşcolare”, ne-a explicat preşedintele Asociaţiei de Tineret Ecou, Alexandru Újvárosi.

Comisia, care a avut sarcina să selecteze 10 din cele 26 de aplicaţii depuse în cadrul programului, a fost formată din Anda Dobre (reprezentant Covalact), Kondor Ágota (directoarea Colegiului „Székely Mikó”), Maria Băilă (directoare adjunctă la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”), Lőfi Gellért (director la Liceul de Artă „Plúgor Sándor”), Nemes Áron (director Clubul Sportiv Şcolar) şi Alexandru Újvárosi (reprezentant Asociaţia ECOU).

Programul de sprijinire a tinerilor liceeni din Sfântu Gheorghe a fost lansat în acest an, iar înscrierea s-a desfăşurat în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.