ACTUALITATE 7 noiembrie 2013

Programul Cardurilor Comunitare ia amploare

de Monica Vrânceanu | 92 vizualizări

Lunar se strâng sume consistente care apoi se întorc la utilizatori, prin diverse programe

Fundația Comunitară Covasna a lansat în această săptămână Programul Card Comunitar la Târgu Secuiesc, astfel că acesta câștigă teren, după ce funcționează deja cu succes la Sfântu Gheorghe, Covasna și Baraolt. Reprezentantul Fundației, Furus Levente, ne-a declarat că deși Programul a fost lansat abia acum, cardurile în sine au început deja să fie distribuite către locuitorii din Târgu Secuiesc în urmă cu câteva săptămâni. Astfel, există deja în jur de 500 de utilizatori ai Cardului Comunitar în acest oraș, iar Fundația și-a propus să înființeze și aici un fond special care va fi apoi utilizat în vederea realizării unor puncte de interes pentru locuitorii orașului, în funcție de dorințele lor.

Potrivit lui Furus Levente, în județ există deja 20.000 de carduri, iar 15.000 dintre acestea sunt utilizate frecvent la cumpărături în cele trei lanțuri de magazine partenere – Bertis, Merkur și Orex.

În luna octombrie, pe baza datelor primite de la parteneri, s-a strâns suma de 17.157 de  lei. În medie, în Fondul Comunitar se strânge câte un leu după utilizarea fiecărui card. Conform evidențelor, 75% dintre posesorii de card comunitar utilizează cardul cu regularitate, acest procentaj fiind reprezentat de un număr de 15.000 persoane. Este un rezultat foarte bun, și dorim pe această cale să le mulțumim oamenilor pentru încredere și implicare”, a spus Furus Levente.

În perioada iulie-septembrie, prin Cardul Comunitar s-au strâns în total 46.554 de lei, iar Fundația va decide în perioada următoare în ce fel vor fi cheltuiţi banii. În acest sens, propunerile oamenilor sunt așteptate pe adresa de email a Fundației – hka@hka.ro.

În prezent, Fundația Comunitară derulează următoarele programe cu finanțare din fondul Comunitar: opt copii și tineri talentați beneficiază de burse în anul școlar 2013/14, în valoare totală de 12.250,00 lei; din septembrie se derulează o nouă ediție a programului YouthBank în care s-au înregistrat în program 32 tineri voluntari din Baraolt și Sfântu Gheorghe, iar o instituție bancară parteneră dublează suma strânsă de tineri în fondul de tineret. În plus, până la finele anului se vor realiza șapte proiecte comunitare în cadrul programului de grant „Fii activ pentru Covasna!”, finanțarea totală a acestora fiind de  20.000 de lei. În ultima lună, 1.100 de elevi au luat parte la drumeții de câte o zi prin județ, Fundația asigurând costurile de organizare cu un total de 25.000 de lei în Programul „Nu numai un loc pe hartă!”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.