ACTUALITATE 1 martie 2017

Program transnațional de cooperare lansat la Budapesta

de Covasna Media | 710 vizualizări

Proiectul RARE – Schimbarea discursurilor, schimbarea practicilor: Romii ca resursă umană (RARE – Changing Discources, Changing Practices: The Roma As Human Resources) relansat prin participarea a opt țări și 21 de organizații partenere, a luat ființă în cadrul Programului Transnațional „Dunărea” 2014-2020.

Partenerul principal al programului este Serviciul Maghiar de Ajutor Maltez din Ungaria, iar din România Agenția Împreună, Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Municipalitatea din Sfântu Gheorghe au fost cei care s-au alăturat pentru realizarea programului care favorizează încadrarea în muncă a romilor.

Scopul final al programului cu o durată de 30 de luni este acela de a crește rata de ocupare a romilor apți de muncă. În acest scop, prin intermediul proiectului va trebui să se realizeze următoarele obiective: creșterea capacității instituțiilor pentru servicii sociale, evaluarea impactului economic al încadrării romilor în muncă și demolarea prejudecăților și stereotipurilor formate în rândul societății majoritare.

În vederea atingerii obiectivelor, Programul Transnațional „Dunărea” 2014-2020 acordă un sprijin în valoare de 2 milioane de euro pentru cele 30 de luni ale planului de acțiune RARE, ai cărui primii pași au avut loc în perioada 22-23 februarie la Budapesta, în Casa incluziunii (Befogadás Háza în original) pusă în funcțiune de către Serviciul de Ajutor Maltez.

Cu ocazia întâlnirii, partenerii participanți au pus bazele cooperării și au hotărât activitățile și obiectivele următoarelor faze ale proiectului. În acest sens, printre sarcinile anului 2017 se  numără cartografierea și analiza instituțiilor de servicii sociale, vizitarea „exemplelor bune” puse în funcțiune de către parteneri cu scopul de a oferi schimb de experiență și de a face cunoscute practicile bune, precum realizarea în fiecare țară a unui proiect model întocmit în urma exemplelor reușite sau mai puțin reușite. În România, această misiune este încredințată Municipalității din Sfântu Gheorghe.

Următoarea reuniune completă va avea loc în luna mai, la București.

(Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Teme articol: program ajutor maltez RARE
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.