ACTUALITATE 3 martie 2016

Program pilot de debate pentru elevii de gimnaziu

de Iulia Drăghici - Taraș | 436 vizualizări

Claudiu Toader şi Cosmin Cristea, arbitri la Covalact Saint George City of Debate X, au câştigat posturile de traineri plătiţi pentru o tabără de vară la munte. Trainingul, de care vor beneficia între 120 şi 150 de elevi de gimnaziu, face parte dintr-un program pilot. Posturile de traineri au fost câştigate ca urmare a participării la concursul online lansat de organizatorii celei mai mari competiţii de dezbatere din România, SGCD.

„Este foarte important de subliniat faptul că la nivel de gimnaziu nu se face debate. Este un episod pilot a ceea ce poate să dezvolte, în vara viitoare, mişcarea de dezbateri din România. Anul viitor, această mişcare ar putea să aibă zeci de traineri şi tabere dedicate debate-ului pentru elevii de gimnaziu”, ne-a declarat coordonatorul şi iniţiatorul competiţiei Saint George City of Debate, Mădălin Guruianu.

Concursul, care a avut ca premii cele două posturi plătite de traineri, a fost lansat în ediţia a X-a a Covalact Saint George City of Debate. Câştigătorii au fost aleşi în baza CV-ului şi a scrisorii de intenţie. „Au fost mai multe persoane care au participat la concurs, dar noi i-am selectat pe Claudiu Toader şi Cosmin Cristea. Cei doi au câştigat oportunitatea de a fi traineri plătiţi pentru că au foarte multă experienţă în debate, rezultate proeminente, experienţă de traineri cu alţi elevi şi scrisori de intenţie foarte motivante, care ne-au convins să îi delegăm pe ei şi nu pe alţii”, ne-a mai spus Mădălin Guruianu.

Participarea elevilor la training se va face pe bază de înscriere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.