ACTUALITATE 16 august 2016

Prognoza meteo până pe 28 august: Vreme caldă, ploi slabe

de Covasna Media | 168 vizualizări

Vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor țării, astfel încât maximele diurne vor ajunge până la 34 de grade și cele nocturne la 19 grade, iar ploile vor fi neînsemnate cantitativ, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie(ANM) pentru următoarele două săptămâni.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește, în medie, de la 23 până la 32 de grade. În intervalul 21-23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul a 12...13 grade, exceptând intervalul 20 – 23 august, când vor fi valori ceva mai ridicate, în medie de 14...16 grade. În intervalele 15 – 19 august și 22 – 25 august, local vor fi averse și descărcări electrice, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză doar izolat sunt posibile ploi slabe.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește, în medie, de la 16 până la 22 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 18 grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 9...10 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și doar între 20 și 23 august va avea valori mai ridicate, de 11...13 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalele 15 – 19 august și 22 – 25 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză doar izolat se vor semnala ploi slabe, se mai menționează în comunicatul ANM.

 

Teme articol: meteo vreme prognoza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.