ACTUALITATE 15 ianuarie 2010

Proces în intersecţie

de Covasna Media | 757 vizualizări
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a dat în judecată două comisii de retrocedare din judeţ şi un mort pentru o intersecţie 15ian2010-intersectieIntersecţia de la Chichiş dintre DN11 şi DN12, dinspre Braşov spre Sfântu-Gheorghe, a ajuns subiect de proces după ce acum mai bine de zece ani a fost retrocedată unui localnic din Chichiş, Simon Endre. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP), de care ţin cele două drumuri naţionale, spun că respectivul sens giratoriu, de aproape 1.500 de mp, este destinat asigurării

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a dat în judecată două comisii de retrocedare din judeţ şi un mort pentru o intersecţie

15ian2010-intersectieIntersecţia de la Chichiş dintre DN11 şi DN12, dinspre Braşov spre Sfântu-Gheorghe, a ajuns subiect de proces după ce acum mai bine de zece ani a fost retrocedată unui localnic din Chichiş, Simon Endre.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP), de care ţin cele două drumuri naţionale, spun că respectivul sens giratoriu, de aproape 1.500 de mp, este destinat asigurării priorităţii pentru circulaţia care se desfăşoară pe drumul de categorie superioară şi face parte din zona de siguranţă a drumului şi suprafaţa de teren destinată asigurării vizibilităţii în curbe şi intersecţii. Astfel, arată ei, eliberarea titlului de proprietate s-ar fi făcut cu încălcarea legii, motiv pentru care solicită instanţei să desfiinţeze titlul de proprietate eliberat, astfel că a înaintat recent o plângere împotriva comisiei locale de retrocedare, a celei judeţene – condusă de prefect, şi a proprietarului.

Titlu vechi de peste 10 ani

Respectivul titlu de proprietate i-a fost eliberat omului încă din anul 1998, pe baza unei cereri prin care îşi vroia terenurile înapoi. Între timp, proprietarul intersecţiei a murit însă şi urmează ca fiica lui, plecată din judeţ, să fie citată în cauză.

„A fost o cerere, s-a validat, dacă vor să intre în proprietate, pot cumpăra sau închiria. Singura obligaţie a proprietarului este de a nu cultiva acolo plante care să împiedice vizibilitatea, ci să lase fâneaţă”, a spus primarul din Chichiş, Santa Gyula.

Pe vremuri, în locul celor două drumuri naţionale se aflau parcele de lucernă, iar omul când a solicitat înapoi terenurile avute, i s-a retrocedat respectiva intersecţie – pe care creşte iarbă - şi s-a compensat cu teren în altă parte, întrucât drum asfaltat nu aveau cum să-i dea.

Autorităţile locale din Chichiş arată că Direcţia Regională de Drumuri nu dovedeşte dreptul de proprietate asupra suprafeţelor în cauză, întrucât în inventarul lor sunt cuprinse doar drumurile publice şi de interes naţional, nu şi zonele de siguranţă şi de protecţie.

Mai mult, spune primarul, din suprafaţa de aproape 1.500 de mp revendicată de cei de la Drumuri, doar 145 de mp se situează în zona de siguranţă a drumului public, respectiv intersecţia DN 11 cu DN 12. Procesul va avea loc în luna februarie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.