ACTUALITATE 26 iulie 2012

Problema vechilor centrale rămâne

de Székely Emőke | 61 vizualizări

În cadrul ședinței ordinare de ieri a Consiliului Local Sfântu Gheorghe s-a (re)discutat problema vechilor centrale termice. Nu este un secret faptul că Primăria încearcă de ceva vreme să rezolve această problemă, numărul variantelor auzite până acum fiind destul de mare.

În cadrul ședinței de ieri aleșii locali au dezbătut pe larg cazul centralei de pe strada László Ferenc, care a fost încredințată Asociației ERSZI, dar din cauza problemelor financiare această asociație a decis să renunțe la centrală. Centrala a fost solicitată de cei de la Asociația „Adrenalin”, care ar dori să o transforme într-un loc unde s-ar putea face activități de alpinism. După ce s-a discutat inclusiv cum ar împărți Asociația și Primăria profitul Asociației, din cauza unor probleme de ordin juridic proiectul de hotărâre a fost retras pentru clarificări, urmând să se readucă în discuție într-o ședință viitoare.

Nici planurile cu privire la centrala de pe strada Viitorului nu s-au concretizat. În anul 2009 Universitatea „Babeș-Bolyai” și Consiliul Local Sfântu Gheorghe au încheiat un contract în care au prevăzut ca Universitatea să construiască din centrală un cămin pentru studenți. Criza economică se pare că a dat peste cap planurile și în acest caz, motiv pentru care Consiliul Local a aprobat ieri un proiect de hotărâre prin care a anulat acest contract. Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că cel mai probabil acest imobil va fi demolat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.