ACTUALITATE 6 mai 2020

Prinși în flagrant, la furat și fără declarații pe proprie răspundere

de Iulia Drăghici - Taraș | 2110 vizualizări

Polițiștii covăsneni cercetează pentru infracțiunea de tentativă de furt calificat doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 38 de ani. Aceștia au fost prinși cu un vehicul în incinta unei unități comerciale din Ghidfalău, de unde încercau să sustragă diferite bunuri. După cercetări mai amănunțite, oamenii legii au constatat că cei doi nu aveau nici declarație pe proprie răspundere, drept pentru care cei doi bărbați au primit, în afară de calitatea de suspecți într-un dosar penal, și amenzi în valoare de 4.000 de lei.

La data de 05 mai 2020, în jurul orelor 15:00, polițiștii din cadrul  Postului de Poliție Ghidfalău au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au pătruns fără drept cu un vehicul în incinta unei unități comerciale din localitate, de unde încearcă să sustragă diferite bunuri.

Deplasându-se imediat la fața locului, polițiștii au constatat că pe drumul de acces spre societate era oprită o autoutilitară. În vehicul se aflau un tânăr de 25 de ani și un bărbat de 38 de ani, aceștia fiind legitimați de polițiști.

Ulterior, în urma controlului vehiculului, polițiștii au găsit o ladă cu diferite scule și unelte despre care unul dintre bărbați a susținut că îi aparține, fiind de profesie mecanic auto.

În imediata apropiere a locului opririi, lângă gardul împrejmuitor, pe interior, au fost identificate mai multe părți metalice provenite de la dezmembrarea unor aparate electrocasnice, cabluri electrice și un baros.

Întrebați de polițiști despre motivul prezenței lor în acel loc, cei doi au declarat că au pătruns în interiorul societății cu scopul de a sustrage materiale feroase pe care urma să le valorifice la centrele de colectare, însă dându-și seama că au fost observați de către o persoană au abandonat bunurile în curtea societății și au plecat fără a-și însuși materialele feroase”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

La o cercetare mai atentă, polițiștii au văzut că în mai multe corpuri din clădirea în cauză s-a pătruns prin forțarea ușilor de acces.

Totodată, polițiștii au stabilit că cei doi nu aveau asupra lor declarații pe proprie răspundere care să ateste motivul deplasării conform ordonanțelor militare, fapt pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 4000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale instituite pe perioada stării de urgență privind restricțiile de circulație”, mai arată IPJ Covasna.

Polițiștii au deschis și un dosar penal. Cei doi bărbați sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat.

Sursă foto: arhivă/ ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.