ACTUALITATE 24 aprilie 2018

Prinși de radar cu 142, respectiv cu 152 de km/h pe drumurile din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 708 vizualizări

De la începutul anului, în județ au avut loc 27 de accidente grave, cu peste 40 de răniți

Doi conducători auto au rămas săptămâna trecută fără permisul de conducere după ce au fost depistați conducând cu viteze excesive în afara localităților. O femeie de 32 de ani a fost depistată în timp ce conducea un autoturism cu o viteză de 142 km/h, pe un drum județean unde limita legală este de 90 km/h, iar un alt bărbat a fost depistat pe DN 11 conducând cu 152 km/h, limita legală fiind de 100 km/h. Acțiunea de control a polițiștilor s-a înscris în campania „SPEED”, derulată în perioada 16 - 22 aprilie. 

Polițiștii au mai reținut, în aceeași perioadă alte patru permise de conducere pentru alte genuri de abateri în trafic.

„În perioada 16-22 aprilie a.c. polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Campania ”SPEED”, desfășurată la nivel național dar și la nivelul statelor membre UE, a vizat în special combaterea nerespectării, de către conducătorii auto, a normelor rutiere privind regimul de viteză, atât în localități cât și în afara acestora.

În Covasna activitățile s-au desfășurat cu preponderență pe rețeaua de drumuri naționale, dar și pe drumurile județene și în localități. Polițiștii au acționat zilnic în perioada menționată pentru reducerea riscului rutier, fiind organizate și acțiuni în sistem cascadă. De pildă, într-o singură zi în care s-a desfășurat o astfel de acțiune în colaborare su Serviciul Rutier Harghita, polițiștii au aplicat, în numai patru ore, 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei.

În total, în cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 16-22 aprilie, polițiștii au oprit în trafic 443 de autovehicule și au aplicat 338 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice, 256 de sancțiuni fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Statisticile relevă că la nivelul județului Covasna, de la începutul anului și până în prezent, au avut loc 27 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a 27 de persoane și rănirea ușoară a altor 13. Principalele cauze generatoare de accidente au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea priorității pietonilor, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și abaterile bicicliștilor”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna. 

Amplasarea radarelor la data de 25 aprilie 2018

 

25.04

 

DN 13 E

Sf. Gheorghe

Reci

Brateș

 

 

DN11

Lunga

Lemnia

Brețcu

Oituz

Tg. Secuiesc

DN12

Malnaș

Micfalău

Bixad

 

 

Alte locații

Baraolt

Biborțeni

Bățanii Mari

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.