ACTUALITATE 7 ianuarie 2016

Primul kilometru de asfalt din Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 181 vizualizări

Anul 2015 a adus o premieră pentru Sita Buzăului, în ceea ce priveşte infrastructura comunei. Primarul Nicolae Stoica ne-a declarat că realizarea primului kilometru de asfalt este un pas important înainte.

Pot să spun cu mândrie că după o muncă asiduă am reuşit să facem primul kilometru de asfalt în Sita Buzăului, fără să luăm în considerare DN10, pentru că acesta nu este drum comunal. În Sita Buzăului există 36 de kilometri de drumuri comunale principale şi secundare. Avem un proiect care include asfaltarea a 6 străzi, însumând 8 kilometri de asfalt. În acest an continuăm cu asfaltarea străzilor DC 23 – Valea Zăbrătăului, Ciumernic – începută în acest an, Ciumernicel, Republicii, Bisericii şi Pârâiaş”, ne-a spus Nicolae Stoica.

Tot în ceea ce priveşte investiţiile făcute din bugetul naţional pe anul 2015, primarul din Sita Buzăului a precizat că în 2015 s-a finalizat şi proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare şi de construcţie a staţiilor de epurare în satele Zăbrătău şi Crasna. „Urmează ca până în primăvară să le punem în exploatare, după ce le vom preda către operatorul regional”, a adăugat primarul.

Planuri pentru perioada următoare

„Pentru noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală, început în 2015, am pregătit un contract pentru reabilitarea Grădiniţei de la Sita. Vrem să o modernizăm conform standardelor europene. Mai mult, avem în vedere încă un proiect de asfaltare pe fonduri europene. Acest proiect va cuprinde următoarele străzi: drumul spre Mănăstire – care este un obiectiv turistic important, adică strada Peste Vale, Pârâiaş, Cremenea, Chichirău şi Puca”, ne-a declarat Nicolae Stoica.

Autorităţile locale au în vedere, de asemenea, propunerea unor proiecte care vizează extinderea reţelei de apă şi canalizare, precum şi renovarea şcolilor din Sita Buzăului şi Bobocea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.