ACTUALITATE 26 noiembrie 2009

Primul contract semnat pentru Drumul Apelor Minerale

de Covasna Media | 683 vizualizări
[singlepic=637,250,250,,left]După lungi şi întortocheate căi, proiectul european Drumul Apelor Minerale dă semne că a ieşit din impas. Cu toate acestea, se vorbeşte despre primul târnăcop de-abia de prin primăvară. Potrivit administratorului public al judeţului, Klarik Laszlo, din informaţiile pe care le are, liderul de proiect firma Confort SA din Timişoara a semnat cu o firmă din judeţ un contract de

După lungi şi întortocheate căi, proiectul european Drumul Apelor Minerale dă semne că a ieşit din impas. Cu toate acestea, se vorbeşte despre primul târnăcop de-abia de prin primăvară.

Potrivit administratorului public al judeţului, Klarik Laszlo, din informaţiile pe care le are, liderul de proiect firma Confort SA din Timişoara a semnat cu o firmă din judeţ un contract de prestări servicii pentru demararea lucrărilor la Mărtănuş, iar la Vâlcele acelaşi proces este în curs.

Se pregăteşte terenul

Având în vedere vremea de afară, până la primăvară vor avea loc însă mai mult lucrări de pregătire a terenului, iar ulterior se speră să înceapă în forţă restul lucrărilor.

Drumul Apelor Minerale are o întârziere de 8 luni din cauză că firma lider de proiect, SC Confort SA din Timişoara, primise de la Ministerul Dezvoltării 15% din 10,5 milioane de euro, valoarea totală a proiectului, dar a uitat să mai vireze banii către cea de-a doua firmă din consorţiu, executantul Beton Ut din Ungaria.

În urma unor discuţii care au avut loc între autorităţile judeţene şi conducerea firmei, situaţia pare că s-a deblocat. „Drumul Apelor Minerale“ este un proiect de importanţă majoră pentru zona Covasna şi Harghita şi ar ajuta la relansarea turistică a staţiunilor care sunt implicate, 13 la număr.

În Covasna, mai toate staţiunile vizate se află în paragină după ce au fost privatizate, iar izvoarele sunt neamenajate. Contractul de execuţie între părţile implicate a fost semnat la începutul lunii octombrie anul trecut, iar lotul 1 al lucrărilor, pentru judeţul Covasna, are o valoare de aproape 5,5 milioane de euro, fără TVA, şi presupune execuţia următoarelor obiective în Baraolt, Belin, Bodoc, Breţcu, Vâlcele, Suşas Băi şi Bixad – pavilioane de odihnă, clădiri de băi, pavilioane de apă minerale, platforme, reamenajarea izvoarelor, amenajări de alimentare cu apă, staţii de epurare, iluminat exterior şi dotări urbane.

Valoarea totală a contractului este de 10.435.548,05 euro, din care aproape 5 milioane de euro o reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni, iar autorităţile judeţene au investit până acum în jur de 1,5 milioane de lei pentru acest proiect.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.