ACTUALITATE 10 ianuarie 2019

Primul caz de gripă, confirmat oficial în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 983 vizualizări

Gripa a ajuns, oficial, și în județul Covasna. Primul caz a fost confirmat la Institutul Cantacuzino, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 20 de ani. Acesta este internat acum la Spitalul Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

„S-a făcut un test rapid, dar au vrut verificare. S-a verificat la Cantacuzino și s-a dovedit că este, într-adevăr, un caz de gripă. (...) Este și o să mai fie. Acesta e doar un început”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, epidemiologul din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Santa Ferenc.

Potrivit specialistului, acest lucru înseamnă, că dacă este spitalizat un caz de gripă, există alte peste 100 de cazuri împrejur. 

„La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 52.991, cu 9.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (48.546) și cu 32.5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.978) - creșterea este datorată în parte și datorită datelor subraportate din săptămâna anterioară ca urmare a zilelor nelucrătoare (sărbătorilor legale)”, arată Centrul Național De Supraveghere și Control A Bolilor Transmisibile, potrivit celei mai recente raportări, din 10 ianuarie.

În săptămână 31.12.2018 – 06.01.2019 s-au înregistrat la nivel național 349 cazuri de gripă clinică comparativ cu 48 cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Până acum, pentru cinci persoane, cu vârste între 30 și 70 de ani, virusului gripal a fost mortal.

În sezonul trecut, aproape 130 de persoane au murit din cauza gripei.

SIMPTOME ȘI ALTE DETALII DESPRE GRIPĂ!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.