ACTUALITATE 29 septembrie 2020

Primele impresii de la conducerea Palatului Copiilor, după două săptămâni de activitate

de Daniela Luca | 697 vizualizări

„Există totuși o temere din partea părinților”

Numărul copiilor înscriși la Palatul Copiilor s-a redus în acest an școlar cu aproximativ 10%, conform datelor furnizate de conducerea instituției. Activitatea de aici a fost reorganizată, astfel încât elevii să poată participa în deplină siguranță la toate cele 21 de cercuri puse la dispoziție de instituție. Chiar dacă există în continuare o temere din partea unor părinți, elevii și profesorii încep să se obișnuiască cu noua realitate, spune directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

„Lucrurile merg conform reglementărilor. Grupurile sunt formate aproape în totalitate din aceeași clasă, pentru că așa sunt regulile.  Acolo unde se poate, ținem activitățile afară, în aer liber. Există totuși o temere din partea părinților. Nu pot să zic că e generalizată, dar se vede că nu sunt ca în alți ani. După ultimele statistici s-au înscris cu 10% mai puțini copii, la nivel județean, decât în anii precedenți. Înotul funcționează în condiții normale. Sunt mai puțini copii decât în alți ani, dar toți cei care s-au înscris pot să meargă la piscină. Sunt în jur de 130-140 de copii. Avem trei profesori de înot și ne-a ajutat și Sepsi Rekreativ. Am putut să facem în așa fel încât orarul să fie bun pentru toți copiii. Înscrierile încă sunt deschise. Văd pe Google Drive, pentru că sunt online înscrierile, că în fiecare zi se mai înscriu copii. Mai sunt interesați, mai ales de cercurile tehnice”, ne-a spus luni Kerekes Jenő.

În acest an, Palatul și-a extins activitățile în câteva sate din județ, acolo unde elevii nu prea aveau parte de activități extrașcolare. 

„Am ieșit la câteva sate. Am vorbit cu domnii directori și colegii mei s-au dus în școlile respective și ținem orele acolo. E și mai bine pentru noi, pentru că de obicei este o singură clasă și putem să ținem cont de toate reglementările. Este foarte greu să ții cont de ele. Mai ales la grupele performante, unde copiii vin de trei sau patru ani, să vină numai dintr-o singură clasă, pentru că de obicei veneau din mai multe școli”, a precizat directorul. 

Conform acestuia, printre cercurile la care nu mai sunt locuri libere se numără înotul, dansul modern, dans popular de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, engleza, electronica și șahul. 

„Totuși am pornit cu bine. Am văzut fețe zâmbitoare de la copii, am auzit părinți care chiar erau dornici ca cei mici să vină la noi. Deci noi chiar suntem mulțumiți și bucuroși că am început activitatea și să sperăm că va ține așa și că nu vom avea probleme. Nu putem fugi de probleme, dar facem totul ca să fie bine pentru copii și profesori. Deocamdată e bine. Dacă lucrurile vor decurge așa ca acum, va fi bine, pentru că oamenii au început să se obișnuiască. Trebuie să revenim la normal, pentru că e păcat de copii”, a mai adăugat Kerekes Jenő. 

Acesta ne-a spus că tot din motive de siguranță nu se vor organiza nici concursuri sau excursii, cel puțin până în decembrie. Totuși, dacă va fi cazul, se va cere aprobarea Direcției de Sănătate Publică, spune Kerekes Jenő.

Anul trecut, la Palatul Copiilor din județ s-au înscris un număr record de copii, raportat la numărul profesorilor. La activitățile extrașcolare puse la dispoziție de instituție au participat 3.700 de copii, dintre care aproximativ 1.450 doar la Sfântu Gheorghe. În prezent, la Palat sunt 42 de profesori la nivel de județ, iar o parte dintre ei sunt nou-veniți.

Formularul online pentru înscriere la cercurile care mai dispun de locuri libere poate fi accesat pe pagina de Facebook a instituției. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.