ACTUALITATE 15 aprilie 2009

Primarul din Vâlcele a defrişat centrul staţiunii

de Covasna Media | 471 vizualizări
Dumitru Marinescu este cercetat de Poliţie şi de Inspectoratul Silvic

Primarul comunei Vâlcele, Dumitru Marinescu, este cercetat pentru că a dispus tăierea a 43 de copaci din centrul staţiunii fără să ţină cont de reglementările în vigoare. În plus, Primăria a valorificat şi cei aproape 60 de metri cubi de lemn rezultaţi din tăierea copacilor, iar o parte din lemn care nu a putut fi vândut a fost dat pentru foc localnicilor care au participat la tăierea lor. Fapta a fost constatată ieri dimineaţă, de o echipă de control de la Inspectoratul Teritorial de

Dumitru Marinescu este cercetat de Poliţie şi de Inspectoratul Silvic

Primarul comunei Vâlcele, Dumitru Marinescu, este cercetat pentru că a dispus tăierea a 43 de copaci din centrul staţiunii fără să ţină cont de reglementările în vigoare. În plus, Primăria a valorificat şi cei aproape 60 de metri cubi de lemn rezultaţi din tăierea copacilor, iar o parte din lemn care nu a putut fi vândut a fost dat pentru foc localnicilor care au participat la tăierea lor.

Fapta a fost constatată ieri dimineaţă, de o echipă de control de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Braşov sesizată de Poliţie. O echipă mixtă de la ITRSV Braşov şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIV) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna îl audiau ieri pe Marinescu, după ce au făcut măsurători şi numerotat cioatrele celor 43 de copaci doborâţi din dispoziţia primarului pe terenul din spatele Spitalului de Patologie Neuromusculară spre baza de tratament.

Contactat telefonic, şeful de serviciu de la ITRSV, care coordonează controlul, Biro Karoly, ne-a declarat că tăierile s-au făcut fără ca respectivii copaci să fi fost marcaţi, să aibă avizele necesare tăierii şi valorificării.

„La o cantitate aşa mare de lemn e vorba despre infracţiune” ne-a spus Biro, care a adăugat că raportul cu cele constatat de inspectorii prezenţi la faţa locului va fi finalizat într-o săptămână. Şeful SIV Covasna, comisarul şef Ioan Crăciun, s-a limitat doar la a ne confirma faptul că „în urma unei sesizări se fac cercetări”.

Teren eliberat pentru „Drumul Apelor Minerale”

Pe primarul Dumitru Marinescu l-am găsit, ieri, în biroul său. Era ocupat să dea explicaţii echipei de control. A ieşit totuşi să ne lămurească şi să ne spună că pentru tăierea celor 43 de copaci nu avea nevoie de avize şi că lemnul a fost valorificat corect „cu chitanţă”.

Potrivit primarului, copacii erau pe terenul primăriei şi mulţi dintre ei erau uscaţi, în plus „s-a dat curs unei adrese a Consiliului Judeţean prin care ni se cerea ca să eliberăm terenul pentru proiectul «Drumul Apelor Minerale»”.

„Am adoptat şi o hotărâre de consiliu local în acest sens” ne-a declarat primarul. „Acolo urmează să se contruiască un motel şi o baie carbogazoasă” ne-a explicat edilul lipsa avizelor necesare tăierilor, transportului şi valorificării lemnului. Primarul nu a spus nici cu ce sumă a fost vândut lemnul, a sublinitat doar faptul că o parte din lemn, care nu putea fi vândut, a ajuns la oamenii care au participat la operaţiunea de tăiere, ca lemn de foc.

Adrian Moise

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.