ACTUALITATE 22 martie 2009

Primarul din Turia, Daragus Attila, îi acuză pe sibieni că i-au furat bulzul

de Covasna Media | 1198 vizualizări
Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care anul trecut a preparat cu localnicii un bulz de peste 150 de metri, omologat de Worlds Record Academy, susţine că sibienii le-au furat ideea şi dacă organizatorii evenimentului de la Sibiu susţin că au folosit reţeta din Covasna şi va fi omologat bulzul, va contesta acest fapt la OSIM. „Reţeta este din Covasna – Harghita, nicăieri nu se face rulada asta, este şi înregistrată la

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care anul trecut a preparat cu localnicii un bulz de peste 150 de metri, omologat de Worlds Record Academy, susţine că sibienii le-au furat ideea şi dacă organizatorii evenimentului de la Sibiu susţin că au folosit reţeta din Covasna şi va fi omologat bulzul, va contesta acest fapt la OSIM.

„Reţeta este din Covasna – Harghita, nicăieri nu se face rulada asta, este şi înregistrată la OSIM. Dacă susţin că au folosit reţeta noastră şi omologhează recordul, contestăm. Încă Worlds Record Academy nu a eliberat un certificat de record pentru un bulz mai mare decât cel din Turia”, a declarat primarul Daragus Attila.

El a precizat că pe vremea când Sibiul era capitală europeană comuna sa a fost invitată la un eveniment şi a făcut un bulz de 10 metri, şi de acolo ar fi luat sibienii ideea. În opinia lui Daragus recordul de la Covasna nu a fost depăşit, iar omologarea lor a avut loc cu specialişti de la Worlds Record Academy, notar public şi metrolog, care au confirmat recordul.

Sâmbătă, la Festivalul Internaţional de Nunţi şi Gastronomie de la Sibiu, bucătarii din oraş au preparat un bulz de 200 de metri, la care au folosit 200 de litri de apă, 14 kilograme de sare, 130 de litri de ulei şi aproape o jumătate de tonă de mălai, plus 250 de kilograme de brânză de burduf. Anul trecut peste 300 de localnici din comuna Turia au reuşit în data de 14 septembrie să prepare cel mai lung bulz din lume, care măsoară 150,32 de m. Bulzul a fost pregătit cu ocazia Zilelor comunei, iar pentru acesta a fost nevoie de 400 de kg de mălai, 150 de kg de brânză de oaie, 15 litri de ulei, 24 de kg de sare şi 450 de litri de apă clocotită. Ideea îi aparţine primarului Daragus Attila, care de cinci ani încoace a organizat acest eveniment cu ocazia Zilelor comunei. Acum doi ani bulzul a atins o lungime de 113 metri, iar cel de acum trei ani a depăşit 81 de metri. Pentru omologarea recordului de anul trecut a fost formată o întreagă echipă, în care au fost incluşi un notar public, un reprezentant al Direcţiei Sanitar Veterinare, un membru din partea Autorităţii de Sănătate Publică, Poliţie şi un membru al Academiei Recordurilor Mondiale.

Ana Sidon

Teme articol: record bulz OSIM
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vali, 23 martie 2009
Si ce daca sibienii au facut una de 200 m? Turia e o comuna destul de lunga pentru a face un bulz de 1 km. Hai Turia! Spor la treaba.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.