ACTUALITATE 30 martie 2022

Primarul din Covasna face apel la „blocatari” să se pregătească de PNRR

de Iulia Drăghici - Taraș | 1489 vizualizări

Primarul orașului Covasna, Gyerő József face apel la proprietarii de apartamente să demareze cât mai repede procedura de constituire sau de actualizare a structurilor asociative, pentru a putea accesa fondurile puse la dispoziție prin PNRR pentru reabilitarea blocurilor. 

Edilul spune că luni a avut loc o întâlnire cu reprezentanții celor câteva asociații existente în oraș. 

Vă înștiințez, că în perioada 01.04.2022-30.05.2022, în cadrul Programului Național de Reziliență și Redresare se derulează un apel de proiecte cu finanțare 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, în scopul executării de lucrări pentru creșterea eficienței energetice (termoizolarea) a clădirilor rezidențiale  multifamiliale (blocuri de locuit). 

Primăria își oferă parteneriatul pentru întocmirea documentațiilor suport și implementarea proiectului, dar una dintre condițiile de participare este aceea ca proprietarii apartamentelor din blocurile propuse pentru intervenție să se fi constituit în asociații de proprietari. 

În scopul prezentării detaliilor tehnico-legale ale schemei de finanțare și luarea punctului de vedere al potențialilor beneficiari, la data de 28.03.2022 i-am convocat la o primă discuție pe reprezentanții celor câteva asociații existente în oraș. Aștept decizia ce va fi luată la nivelul membrilor lor. Sper să existe voință și disponibilitate de participare, termenul de pregătire și depunere a cererii de finanțare fiind unul foarte scurt în cadrul acestui apel!

De asemenea, este bine de știut, că în viitor se vor lansa și alte apeluri cu obiectiv similar, - prin PNRR, POR, etc – iar una dintre condițiile de bază pentru participare va fi aceeași: existența asociațiilor de proprietari! 

Vă invit, deci, să demarați cât mai repede procedura de constituire/actualizare a structurilor asociative, pentru a putea accesa fondurile care vi se pun la dispoziție în mod gratuit!”, a transmis primarul, prin intermediul Facebook. 

Subiectul asociațiilor de proprietari a fost unul intens discutat, în același context, al PNRR și al finanțării care nu presupune aport din partea cetățenilor, și la Întorsura Buzăului. Acolo autoritățile au făcut mai multe întâlniri cu proprietarii interesați, mai ales că înainte să înceapă aceste demersuri era o singură asociație de proprietari înființată la nivelul orașului. 

Sursa foto: Facebook/ Gyerő József. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.