ACTUALITATE 9 noiembrie 2012

Primarul Antal Árpád dorește înființarea unui Institut de Statistică

de Székely Emőke | 256 vizualizări

Valoarea totală a proiectului european este de 3,25 milioane de euro.

Antal Arpad, primar Sfantu GheorgheMunicipiul Sfântu Gheorghe a fost joi gazda unei conferințe pe teme demografice. În cadrul evenimentului, care a avut loc în incinta Primăriei, a fost prezentat proiectul SEEMIG (Tratarea Efectelor Migrației în Europa de Sud-Est).

Oficialii prezenți au dezbătut posibilele soluții care ar putea fi luate de către autorități și instituțiile de cercetare în vederea stopării migrației. „Scopul proiectului SEEMIG este acela de a aduna informații despre schimbările demografice, să avem o viziune despre evoluția demografică pentru viitor, astfel autoritățile s-ar putea pregăti pentru eventualele efecte ale acestor schimbări” – a declarat Horváth István, coordonatorul proiectului.

Primarul Antal Árpád a declarat că în cadrul acestui proiect va fi înființat şi un Institut de Statistică. Scopul acestui institut va fi acela de a prezenta evoluțiile demografice din zonă pentru că astfel sfera economică va putea face planuri în funcție de aceste evoluții.

Valoarea totală a proiectului european este de 3,25 milioane de euro, partea de co-finanțare a orașului fiind de 2%. Proiectul va fi implementat până în noiembrie 2014.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.