ACTUALITATE 22 februarie 2023

Primarul Antal Árpád: „Am respectat întocmai legea, aşa că vom relua procedura pentru aprobarea steagului Municipiului Sfântu Gheorghe”

de Covasna Media | 951 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, s-a declarat surprins de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a anulat hotărârea de Guvern prin care era aprobat steagul municipiului.

„Am respectat întocmai legea! Noi considerăm că steagul Municipiului nu este unul monoetnic, iar cei care au contestat steagul, au contestat de fapt stema oraşului, care a fost aprobată de Guvern încă din 2007 având inclusiv avizul Comisiei Naţionale de Heraldică. Vom relua procedura de aprobare pentru că Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe nu a fost anulată, ci doar Hotărârea de Guvern”, a declarat primarul Antal Árpád.

Amintim că în condiţiile legii, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât modelul steagului aproape cu unanimitate de voturi, inclusiv cu votul unei părţi a consilierilor locali reprezentanţi ai comunităţii româneşti. Instanţa de fond, cu depăşirea atribuţiilor sale, s-a pronunţat asupra caracterului reprezentativ al steagului, neluând în considerare faptul că singurul organ reprezentativ asupra problemelor de interes local este Consiliul Local Municipal.

Considerăm că un steag al unei localităţi nu poate avea caracter etnic, nu poate fi reprezentativ pentru una sau alta dintre etnii, ci trebuie să fie reprezentativ pentru întreaga localitate, iar în acest context credem că nu există un simbol mai potrivit decât efigia Sfântului Gheorghe, sfânt care a dat numele localităţii şi este protectorul municipiului”, mai spune primarul Antal Árpád.

Decizia ÎCCJ este cu atât mai surprinzătoare cu cât în luna decembrie, într-o cauză similară privind steagul judeţului Covasna, instanţa a dat dreptate Consiliului Judeţean şi a respins contestaţia, steagul rămânând oficial. 

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Citește și: 

Decizie definitivă a ICCJ: hotărârea privind adoptarea steagului municipiului Sfântu Gheorghe, anulată

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.