ACTUALITATE 10 decembrie 2010

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să înfiinţeze o creşă

de Monica Vrânceanu | 58 vizualizări
Protestul mămicilor care consideră nedrepte noile măsuri ale Guvernului referitoare la reducerea concediului maternal au readus în atenţia Primăriei Sfântu Gheorghe problema creşelor, deoarece aici nu există decât o singură astfel de instituţie şi aceasta are o capacitate de numai 30 de locuri. Primarul Antal Arpad a declarat că autorităţile locale au identificat deja o locaţie în care s-ar putea amenaja o creşă, însă nu

Protestul mămicilor care consideră nedrepte noile măsuri ale Guvernului referitoare la reducerea concediului maternal au readus în atenţia Primăriei Sfântu Gheorghe problema creşelor, deoarece aici nu există decât o singură astfel de instituţie şi aceasta are o capacitate de numai 30 de locuri.

Primarul Antal Arpad a declarat că autorităţile locale au identificat deja o locaţie în care s-ar putea amenaja o creşă, însă nu a dorit să ofere detalii pentru că aceasta nu a fost discutată încă în Consiliul Local.

“Este adevărat, nu avem locuri suficiente în cazul în care mai multe mame vor opta să se reîntoarcă la serviciu. Vom avea atunci o problemă, dar în ultimele zile am căutat soluţii şi am identificat o locaţie unde am putea amenaja o nouă creşă”, a declarat Antal Arpad.

În acelaşi context, primarul a precizat că autorităţile locale au deja un proiect pentru creşă ce a fost depus pentru fonduri europene, însă dacă acesta nu a primit încă finanţare vor trebui găsite alte soluţii prin care să se rezolve problema mamelor şi a bebeluşilor.

Mamele din Sfântu Gheorghe s-au solidarizat miercuri cu cele din toată ţara şi au organizat un protest în faţa Prefecturii Covasna, arătând că nu sunt de acord cu  măsurile  Guvernului privind reducerea perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului. La protest, mamele au arătat că Sfântu Gheorghe are o singură creşă de stat cu aproximativ 30 de locuri, în vreme ce costurile lunare ale unei creşe particulare pentru un bebeluş ajung la 450 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.