ACTUALITATE 12 martie 2013

Primăria Sfântu Gheorghe va demola centralele termice dezafectate

de Monica Vrânceanu | 57 vizualizări

Centrala termica veche martie 2013 - 2

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe intenţionează să distrugă centralele termice care, după desfiinţarea sistemului centralizat de încălzire, nu şi-au găsit utilitate.

Într-o astfel de situaţie este fosta centrală termică de lângă Piaţa din cartierul Simeria, unde într-o vreme se adăpostiseră mai mulţi oameni ai străzii: urmarea a fost o mizerie de nedescris, mai ales că în imediata apropiere se află containerele de gunoi. O altă fostă centrală termică, din cartierul Ciucului, fusese cuprinsă într-un proiect al Direcţiei pentru Asistenţă Comunitară, prin care se dorea reabilitarea şi înfiinţarea unui adăpost de noapte, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR). Proiectul a picat, aşa că nu s-a mai întâmplat nimic nici cu acea clădire, ci a fost lăsată pradă degradării, aşa cum s-a întâmplat şi cu altele din oraş.

„S-au încercat proiecte cu aceste centrale, însă nu au fost viabile şi nici variantele de a se ocupa unii de ele nu au dat rezultate peste tot. Prin urmare, le vom demola şi vom crea acolo fie spaţii verzi, fie locuri de parcări, dacă nu vom găsi parteneri pentru a le renova şi moderniza”, a declarat primarul Antal Árpád, arătând că, după ani de zile în care au stat nefolosite, clădirile s-au degradat iremediabil.

Mai exact, fosta centrală termică situată în spatele Bibliotecii Judeţene va fi reabilitată urmând ca municipalitatea să-i stabilească destinaţia – care va fi, se pare, un proiect al Consiliului Judeţean, însă există cel puţin trei foste centrale care cu siguranţă vor fi demolate în această vară, deoarece nu s-a făcut nimic cu ele.

La aproape 15 ani de la desfiinţarea sistemului centralizat de încălzire, în Sfântu Gheorghe există încă spaţiile fostelor centrale, iar în vreme ce unele au fost reabilitate prin diverse proiecte, altele au ajuns aproape ruine în care îşi găsesc adăpost oamenii străzii sau câinii comunitari.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.