ACTUALITATE 25 august 2022

Primăria Sfântu Gheorghe: ultima acțiune de dezinsecție din acest an va avea loc joi și vineri

de Diana Pantelimon | 801 vizualizări

În zilele de joi și vineri, 25 și 26 august a.c., este prevăzută a treia şi ultima acţiune de dezinsecţie din acest an, împotriva ţânţarilor şi căpuşelor, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. Aceasta se va face pe raza întregului oraș, seara, după ora 21:00.

„Operaţiunea va fi efectuată doar la sol, fiind folosite substanţe împotriva ţânţarilor şi căpuşelor. (...) La fel ca la precedentele două acţiuni, operaţiunea împotriva ţânţarilor se va desfăşura seara după ora 21:00, după lăsarea întunericului, pentru a avea efectul scontat. Pentru acţiune vor fi folosite pompe manuale în zonele greu accesibile, dar substanţele insecticide vor fi împrăştiate şi din maşină pe stradă. De asemenea, pe timpul zilei vor fi împrăştiate substanţe şi împotriva căpuşelor în zonele cu ape, cum ar fi malurile râurilor şi pâraielor.

Se vor folosi substanțe sub formă de ceață termică și soluții apoase. Ambele substanţe sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii, au toate avizele necesare şi nu prezintă pericol pentru albine. (...) Accesul este permis după o jumătate de oră de la terminarea tratamentului”, au transmis reprezentanții primăriei.

Programul poate suferi modificări în caz de vreme nefavorabilă, iar în această situație se va decala cu o zi.

Recomandările generale pentru cetățeni, atunci când se efectuează pulverizări de dezinsecție, ar fi evitarea zonelor respective pentru a nu inhala vaporii substanțelor folosite și pentru a preveni eventuale reacții alergice. Primăria Sfântu Gheorghe face un apel în acest sens, pentru siguranța locuitorilor.

Substanțele folosite sunt aceleași ca anul trecut: CY 10, substanță activă: cypermetrin 2%, dezinsecție exterioară, contra țânțarilor, și Biotrin Plus, substanța activă: deltametrin 2,5% și Terametrin 1%, contra căpușelor. 

Primele două acțiuni de dezinsecție din Sfântu Gheorghe au avut loc în zilele de 4-5 august și 17-18 august a.c.

Sursa foto: Comunicat de presă

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.