ACTUALITATE 11 decembrie 2012

Primăria Sfântu Gheorghe, somată să îndepărteze Panoul SIC

de Monica Vrânceanu | 379 vizualizări

Primaria Sfantu Gheorghe, somata sa indeparteze Panoul SICPrefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, a transmis ieri o adresă către Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicită îndepărtarea Panoului SIC – Terra Siculorum din fața Prefecturii, ca urmare a expirării autorizației acestuia.

Potrivit prefectului Codrin Munteanu, autorizația pentru panou a fost emisă până pe 9 decembrie, prin urmare menținerea panoului fără o nouă autorizație este ilegală.

„Faptul că pe 9 decembrie 2012 a expirat contractul de închiriere a panoului mobil (remorcă) amplasat în Parcul Elisabeta din municipiul Sfântu Gheorghe face ca în acest moment să nu mai existe un act juridic în vigoare care să justifice valabilitatea abonamentului de ocupare a spațiului public. Vă solicităm, după caz, fie să procedați la luarea măsurilor de înlăturare a panoului mobil în discuție, fie să solicitați și să ne comunicați și nouă eventuala prelungire a contractului de închiriere ce face obiectul abonamentului emis de către dumneavoastră”, se arată în solicitarea semnată de prefectul Codrin Munteanu, care susține că adresa vine în respectarea legii.

Chiar dacă primarul Antal Árpád a afirmat deja că panoul are autorizație până pe 20 decembrie, prefectul susține că aici este vorba despre contract, care potrivit documentelor a expirat pe 9 decembrie. Primarul Antal Árpád nu a putut fi contactat pentru alte explicații.

Panoul SIC a fost amplasat în noiembrie de către UDMR Covasna, susținându-se că vine în replică la jignirile pe care prefectul Munteanu le-ar fi adus comunității maghiare. Prefectul Munteanu a punctat însă încă de la amplasarea panoului că acesta are un scop pur electoral.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 12 decembrie 2012
Foarte bine,desi parca vad ca se intampla ca si cu panoul de la Aita Mare,dupa 2 ani de tribunale,cu sentinte definitive,tot acolo se afla,dupa spusele primarelului sovin nu exista fonduri sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.