ACTUALITATE 13 martie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe somată să arboreze drapelul României lângă cel al Ungariei

de Iulia Drăghici - Taraș | 7347 vizualizări

Prefectura a transmis autorităților locale să respecte legea, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni

Prefectura Județului Covasna a somat marți Primăria Sfântu Gheorghe să arboreze și Drapelul Național al României lângă cel al Ungariei în locurile din municipiu unde a fost amplasat. Primăria are timp până miercuri, 14 martie, să se conformeze, transmite Prefectura, în caz contrar se va aplica o sancțiune contravențională.

„Ca urmare a arborării, în data de 13.03.2018, a mai multor drapele ale Ungariei în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, Instituția Prefectului-Județul Covasna a transmis o somație Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Potrivit art.7 din Legea nr.75/1994 „Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.”

Astfel, autoritatea publică locală în cauză a fost somată să intre în legalitate până mâine, 14 martie 2018, respectiv să arboreze în condiţiile legii şi Drapelul Naţional al României, în caz contrar urmând a se aplica sancțiunea contravențională prevăzută de lege”, arată comunicatul de presă al Cancelariei Prefectului Județului Covasna, transmis marți, 13 martie.

Zeci de steaguri verde, alb, roșu au fost arborate marți în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în contextul evenimentelor organizate cu ocazia zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Pe de altă parte, în mediul online oamenii au reclamat faptul că drapelul arborat este cel al Italiei, având dungile verde – alb – roșu verticale, nu cel al Ungariei, care are culorile roșu – alb – verde în poziție orizontală.

Sursă foto: Facebook, Palosan Bogdan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.