Primăria Sfântu-Gheorghe, atenţionată în privinţa ilegalităţii steagurilor secuieşti
Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a fost atenţionată de către Prefectura Covasna cu privire la amplasarea drapelelor secuieşti, deasupra intrării în instituţie.
Prefectul Codrin Munteanu arată în adresa trimisă municipalităţii că drapelele secuieşti sunt arborate în mod ilegal, solicitând totodată îndepărtarea acestora şi intrarea în legalitate.
În adresa semnată de Codrin Munteanu se arată că, potrivit Articolului 2, alin. 3, din Hotărârea de Guvern 1157/200,1 referitoare la normele de arborare a drapelului României, deasupra intrării principale din fiecare primărie trebuie arborate „două drapele ale României, care vor încadra stema ţării“.
Potrivit lui Codrin Munteanu, „prin prisma acestor prevederi legale, arborarea altor drapele, cu excepţia vizitelor cu caracter oficial de stat, este interzisă“.
În această idee, prefectul arată că „prin urmare, arborarea drapelelor albastru-aurii pe sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe este vădit nelegală“ şi solicită administraţiei locale să ia măsurile necesare remedierii situaţiei.
În prezent, deasupra intrării în Primăria Sfântu Gheorghe, alături de drapelele României se află şi două drapele secuieşti, amplasate la finele lui 2008, la iniţiativa Consiliului Naţional Secuiesc (CNS).
Primarul refuză îndepărtarea steagurilor
Conform Mediafax, Primarul Antal Arpad susţine că steagurile secuieşti nu vor fi înlăturate de pe sediul Primăriei, aşa cum a cerut prefectul de Covasna, edilul afirmând că simbolul comunităţii secuieşti ar trebui respectat şi de Codrin Munteanu. „Este vorba de un simbol al comunităţii secuieşti. Este vorba de drapelul acelei comunităţi pe care, într-un fel, şi domnul prefect o reprezintă din partea Guvernului“, a spus edilul.
Monica Rizea