ACTUALITATE 22 februarie 2021

Primăria Sfântu Gheorghe a făcut plângere penală în cazul Casei de Cultură a Sindicatelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1249 vizualizări

După mai multe demersuri şi sesizări privind situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, Primăria Municipiului s-a văzut nevoită să facă plângere penală pentru că această clădire este neîngrijită şi creează probleme de ordine și sănătate publică.

După cum am anunţat şi cu altă ocazie, Primăria Sfântu Gheorghe nu este proprietarul Casei de Cultură a Sindicatelor, însă este responsabilitatea municipalităţii ca pe teritoriul oraşului să nu fie probleme care se pot agrava sau care pot crea distrugeri şi disconfort locuitorilor.

Având în vedere că Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România se revendică drept proprietar al acestei clădiri din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, şi luând în considerare faptul că acest imobil a ajuns într-o stare avansată de degradare, devenind inclusiv scena unor fapte aflate la limita infracţionalităţii, Primăria Sfântu Gheorghe s-a văzut nevoită să facă o plângere penală în acest sens.

Autorităţile locale consideră că este responsabilitatea proprietarilor să aibă grijă de clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor şi să evite orice probleme care pot apărea din abandonarea ei de atâţia ani.

Primăria Sfântu Gheorghe a solicitat în repetate rânduri Poliţiei să patruleze în zona respectivă pentru a preveni eventuale fapte ilegale. De asemenea, având în vedere că de aproape un an de zile, Poliţia Locală este în subordinea Poliţiei Naţionale, şi nu a Primăriei, autorităţile locale nu mai au alte pârghii prin care să vegheze la respectarea ordinii şi liniştii publice în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte preluarea clădirii Casei de Cultură a Sindicatelor şi reintroducerea ei în circuitul cultural al oraşului, însă pentru acest lucru este nevoie de o decizie la nivel central în ceea ce priveşte tot patrimoniul fostului sindicat comunist.

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Foto: Observatorul de Covasna/ CovasnaMedia.ro. Mai multe imagini vor fi prezentate într-un reportaj, care va fi publicat în perioada următoare în paginile ziarului și pe CovasnaMedia.ro. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.