ACTUALITATE 2 august 2017

Primăria Întorsura Buzăului vinde roșii, producție proprie

de Iulia Drăghici - Taraș | 808 vizualizări

Sera Didactică inaugurată anul trecut are producție de cinci tone de roșii, numai bune pentru vânzare

Sera Didactică, proiectul de 30.000 de euro al Primăriei Întorsura Buzăului, are primele rezultate oficiale. Producția de roșii, estimată la cinci tone, este scoasă la vânzare.

Primăria orașului Întorsura Buzăului, în parteneriat cu SC Trefilare SRL, a pornit o campanie de vânzare de roșiilor, soiuri certificate de Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Buzău, produse local în Sera Didactică.

Soiurile mari sunt vândute la prețul de 2,5 lei/kg, iar cele Cherry costă 5 lei/kg. Roșiile pot fi cumpărate direct de la Sera din strada Gheorghe Doja, nr.5, lângă sala de sport „Valeriu Bularca”, de luni până vineri între orele 8 – 12 și 16 – 18 sau sâmbăta, între orele 8 – 11.

Roșiile vândute sunt naturale, ecologice și culese pe loc. Ele au fost plantate în luna mai și au fost îngrijite de angajații Primăriei, voluntari, dar și de asistații social.

„De la jumătatea lunii martie am început să pregătim terenul, s-a frezat, s-a dus gunoi și în mai am plantat, când temperatura de afară pe timp de noapte a permis. Roșiile sunt din sămânță cumpărată de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Buzău. Sunt soiuri certificate și nu s-a băgat nimic în ele, doar s-au stropit de mană”, ne-a declarat Lavinia Boian, coordonatoarea proiectului „Sera Didactică” din cadrul Primăriei.

Sera, care are standarde ridicate și tehnologie modernă de producție, a fost inaugurată în septembrie anul trecut.

Aceasta dispune de stație meteo proprie, un sistem de încălzire pe timp de iarnă și este formată din două tunele cu o lungime de 40 de metri și 9 metri lățime fiecare. Aerisirea se realizează prin două ferestre situate pe coama serei, comandate automat de stația meteo proprie. Sistemul de irigare este realizat prin tuburi cu picurători, având ca dotare și un dozator care asigură o mai bună fertilizare a culturilor. Sistemul de încălzire este unul pe registre cu apă caldă.

Sera este realizată cu finanțare din două părți. Jumătate din sumă, adică 15.000 de euro au fost câștigați la concursul național „Idei din Țara lui Andrei”, iar cealaltă jumătate a însemnat partea Primăriei.

Anul trecut, în seră s-au produs și alte legume, respectiv ceapă, ridichi și salată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.