ACTUALITATE 13 aprilie 2011

Primăria Întorsura Buzăului are proiecte noi

de Andreea Dabija Kelemen | 104 vizualizări
Primăria Întorsura Buzăului a semnat recent un contract privitor la unul din cele trei proiecte importante aflate în derulare - proiectul POS Mediu extindere apă potabilă şi apă uzată în judeţul Covasna. Investiţia va cuprinde, pe lângă reţelele de apă şi canal, o staţie de epurare modernă, pentru care Primăria a achiziţionat deja terenul. Suma alocată proiectului este de 23 milioane euro, licitaţiile fiind în curs de desfăşurare

Primăria Întorsura Buzăului a semnat recent un contract privitor la unul din cele trei proiecte importante aflate în derulare - proiectul POS Mediu extindere apă potabilă şi apă uzată în judeţul Covasna. Investiţia va cuprinde, pe lângă reţelele de apă şi canal, o staţie de epurare modernă, pentru care Primăria a achiziţionat deja terenul. Suma alocată proiectului este de 23 milioane euro, licitaţiile fiind în curs de desfăşurare și preconizându-se că lucrările vor începe în vara acestui an.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect legat de apă şi canal, lucrările sunt sistate la ora actuală din cauza întârzierii fondurilor. Proiectul se referă la dezvoltarea infrastructurii rurale din localitatea aparținătoare Brădet, vizând lucrări de apă şi canalizare și ridicându-se la suma de 1 milion de euro, din care 17% reprezintă finanţarea Primăriei. Prin acest proiect, 300 de gospodării ar urma să beneficieze de canalizare, în prezent mai puţin de jumătate dintre lucrări fiind executate. Primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că până la sfârşitul acestui an lucrările vor fi reluate.

„Avem şi un al treilea proiect referitor la apă şi canal, acesta este mai micuţ din punct de vedere al investiţiei, valorează 100.000 de euro, dar este la fel de important ca şi celelalte. Proiectul vizează două străzi din Floroaia Mică pentru care vom moderniza infrastructura; momentan avem actele necesare depuse la Mediu, iar în cazul în care nu vom primi finanţare, îl vom face cu banii noştri”, a spus primarul.

Tot la capitolul proiecte, alte două sunt în stadiul primirii aprobărilor necesare – unul este pentru dezvoltarea şi extinderea Liceului Teoretic Mircea Eliade, iar celălalt este pentru dezvoltarea turismului în zona Întorsurii Buzăului. Acesta din urmă este definit ca fiind o lucrare ambiţioasă, care va cuprinde pe lângă multe modalităţi de promovare – pliante, reclame, site-uri –, inclusiv un centru modern de documentare şi informare.

„Pe lângă toate aceste planuri, sperăm să începem reabilitarea Căminului Cultural din satul Brădet, de doi ani aşteptăm fondurile câştigate de noi încă de la început. Ne dorim să rezolvăm şi această veche problemă cât mai curând posibil”, a mai spus Leca Băncilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.