ACTUALITATE 14 octombrie 2009

Primăria Belin va introduce ajutorul social pe card

de Covasna Media | 880 vizualizări
Prin această măsură beneficiarii îşi vor putea ridica mai repede banii, iar autorităţile vor avea mai puţin de furcă

[singlepic=431,250,250,,left]Autorităţile locale din comuna Belin poartă discuţii cu reprezentanţii unei bănci pentru a transfera ajutorul social al beneficiarilor pe card. Primarul comunei, Siko Imreh, a declarat că urmează ca împreună cu un reprezentant al băncii să încerce să completeze toate actele necesare pentru emiterea cardurilor, după care în zece zile ele vor putea fi ridicate de beneficiari. În comuna Belin sunt 220 de dosare pentru ajutor social, iar acordarea banilor pe card va uşura munca angajaţilor Primăriei şi totodată romii vor sta mai puţin la coadă în aşteptarea

Prin această măsură beneficiarii îşi vor putea ridica mai repede banii, iar autorităţile vor avea mai puţin de furcă

Autorităţile locale din comuna Belin poartă discuţii cu reprezentanţii unei bănci pentru a transfera ajutorul social al beneficiarilor pe card.

Primarul comunei, Siko Imreh, a declarat că urmează ca împreună cu un reprezentant al băncii să încerce să completeze toate actele necesare pentru emiterea cardurilor, după care în zece zile ele vor putea fi ridicate de beneficiari.

În comuna Belin sunt 220 de dosare pentru ajutor social, iar acordarea banilor pe card va uşura munca angajaţilor Primăriei şi totodată romii vor sta mai puţin la coadă în aşteptarea banilor. „Sunt cazuri când şi 2 – 3 zile trec până reuşim să plătim tot ajutorul social, durează mult. Ţiganul vine înainte cu câteva zile să se intereseze şi avem şi noi greutăţi în muncă din cauza asta“, a spus primarul.

Odată cu introducerea ajutorului social pe card, beneficiarii vor putea să îşi scoată banii la bancomatul din centrul comunei, iar cu timpul Primăria vrea să amenajeze un bancomat şi în Poşta din satul Belin Vale, locuit aproape în totalitate de romi.

De la începutul acestui an, 20% din valoarea ajutorului social este asigurată de autorităţile din Belin în pâine de casă, pe baza unui contract cu o brutărie. Primarul spune că nu vor renunţa la pâine pentru că oamenii s-au obişnuit şi le place ideea, iar restul banilor din ajutorul social îl vor transfera pe card.

Ana Sidon

Teme articol: Belin ajutor social card
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ladoga, 14 octombrie 2009
In momentul alegerilor locale acesti etnici rromi vorbitori de lb. romana nu mai sunt "tigani". Nu asa dl. Imreh Cu ce firma are primarul contrant pe pita? Cum asi dau acordul rromii asupra bancii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.