ACTUALITATE 29 septembrie 2013

Prima ediţie Chocofest, între laude şi critici

de Székely Emőke | 41 vizualizări

Dacă unii au spus că programele artistice și sutele de kilograme de ciocolată le-au fost pe plac, alții au fost de părere că produsele şi biletul de intrare au fost prea scumpe

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc prima ediție a Festivalului de Ciocolată „Chocofest” organizat de Camera de Comerț și Industrie Covasna, Primăria Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna. Evenimentul deschis vineri și încheiat duminică a atras sute de oameni, unii foarte mulțumiți, alții mai puțin.

Ciocolată cât cuprinde

Peste 20 de firme de ciocolată din țară și din străinătate au răspuns prezent la acest eveniment și și-au expus bunătățile. Au fost și firme consacrate, dar și mici producători locali, scopul tuturor fiind același: de a îndulci ziua clienților. Nu au lipsit nici producătorii de miere, de langoș sau kurtos, dar au fost și câteva standuri mai ciudate, spun unii, de unde doritorii au putut cumpăra printre altele și săpun cu aromă de ciocolată.

„Vânzare destul de bună”

Expozanții spun că nu le-a părut rău că au venit la Sfântu Gheorghe, marfa s-a vândut, copiii erau pofticioși, iar părinții nu au avut încotro, au deschis portofelele pentru a satisface dorințele celor mici. „Am vândut aproape tot ce am adus, nu mă așteptam să meargă atât de bine” – spune reprezentantul unei fabrici de ciocolată din Ungaria. Un producător local a încercat să atragă clienții prin promoții. Socotelile i-au ieșit, astfel că și el a plecat mulțumit.

„Mi se pare scump”

Vizitatorii s-au împărțit în două tabere. Dacă unii au spus că programele artistice și sutele de kilograme de ciocolată le-au fost pe plac, alții au fost de părere că produsele au fost prea scumpe. „Eu credeam că voi putea cumpăra multă ciocolată cu bani puțini, că vor fi multe oferte. M-am înșelat. Am găsit marfă foarte scumpă, pe alocuri mai scumpă decât la magazin. Dacă vii cu copilul, sau cu mai mulți copii, trebuie să fii pregătit să faci un sacrificiu, pentru că celor mici le e poftă, iar produsele au preț piperat” – ne-a declarat o mamă.

„De ce se ia bilet de intrare?”

Biletul de intrare a fost unul dintre cele mai discutate subiecte în târg. Unii spun că nu li s-a oferit ceea ce și-ar fi dorit pentru acei 7 lei, cât a costat biletul de intrare. „Nu sunt de acord cu acest bilet. Pentru o familie de 4 persoane, 2 copii și 2 adulți, am plătit 20 de lei. Cu banii ăștia mai bine cumpăram ceva din târg. Chiar dacă au pus bilet de intrare, prețul acestuia trebuia să fie unul modic, de 1-2 lei” – este de părere Anamaria, o tânără mamă.

Chocofest septembrie 2013 - 03

Ciocolata de casă – preferata multora

Duminică a avut loc şi un concurs de preparat ciocolată de casă, la care s-au înscris 9 echipe. După ce s-a dat startul competiției, tineri și mai puțin tineri, amatori sau profesioniști, cu toții s-au apucat să prepare cea mai bună ciocolată de casă. Cu toate că unele echipe s-au descurcat mai greu, iar produsul finit poate nu a arătat așa cum ar fi trebuit, publicul a dat nota maximă tuturor participanților, și a stat la coadă pentru a gusta bucățele din gustul copilăriei. Printre echipele participante s-a numărat una care a făcut ciocolată de casă pentru diabetici. Mai multe persoane cu această problemă de sănătate au gustat produsul și l-au apreciat. „Faptul că am adus zâmbetul pe buzele câtorva persoane cu diabet a meritat tot efortul” – ne-a declarat reprezentanta echipei, Csere Éva.

Președintele CCI Covasna, Édler András, a declarat că festivalul a fost unul reușit și și-a exprimat speranța că în câțiva ani acest festival va fi cel puțin la fel de cunoscut și apreciat ca Zilele Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.