ACTUALITATE 21 octombrie 2012

Prezență covăsneană la X Factor. A ridicat juriul în picioare!

de Székely Emőke | 99 vizualizări
Ráduly Botond din Sfântu Gheorghe vrea să câștige concursul. A fost felicitat de Dan Bittman și a primit un pupic de la Delia. Având susținerea familiei și a prietenei lui, Ráduly Botond (23 de ani) din Sfântu Gheorghe s-a calificat în a doua etapă a noului sezon...

Ráduly Botond din Sfântu Gheorghe vrea să câștige concursul.

A fost felicitat de Dan Bittman și a primit un pupic de la Delia. Având susținerea familiei și a prietenei lui, Ráduly Botond (23 de ani) din Sfântu Gheorghe s-a calificat în a doua etapă a noului sezon al concursului X Factor România. Ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care ne-a dezvăluit faptul că în cazul în care va câștiga concursul, va investi banii în muzică.

– Când ai descoperit că ai talent la muzică și de când ai început să cânți?

– Mi-am dat seama că am o legătură specială cu muzica la vârsta de 10 ani, când părinţii mei au cumpărat o orgă pentru sora mea. Au observat că învăţ uşor melodii, că puteam să cânt în acelaşi timp atât vocal, cât şi la orgă, aşa că m-au sprijinit încă de atunci.

– Ai urmat cursuri canto, ai studii de specialitate?

– Părinţii mei m-au înscris la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe începând din clasa a V-a. Acolo am început să studiez trompeta şi pianul, pentru ca mai apoi, în clasele a XI-a şi a XII-a să studiez canto clasic.

– Ai cântat în mai multe formații rock, oamenii din Sfântu Gheorghe te cunosc. În ce trupă cânți acum?

– Da, de-a lungul timpului am cântat în mai multe trupe. Prima formaţie în care am fost membru (vocalist secundar şi clapist) a fost „Kopor-Show” din Sfântu Gheorghe, după care m-au invitat mai multe trupe să cânt vocal alături de ele, trupe cum ar fii „Rockvailer” şi „Worldchanger”, tot din Sfântu Gheorghe. În anul 2010, datorită faptului că am câştigat locul I la Festivalul „Vocea Transilvaniei”, am avut ocazia să joc rolul principal într-o operă rock, şi anume „Csaba Kiralyfi”, după care au apărut din nou invitaţii să cânt alături de unele trupe. În prezent colaborez „Equinox” din Sfântu Gheorghe, „Metropolis” din Târgu Secuiesc şi „Cold Taste” din Odorheiu Secuiesc.

– De ce te-ai înscris la X Factor și cum a fost la audiție?

– Am un vis pe care cred că aş putea să mi-l îndeplinesc cu ajutorul concursului X Factor. Din nefericire, în viaţă nu e de ajuns să fii bun ca sa poţi să trăieşti din muzică. Consider că acest concurs mă poate ajuta să ajung îndeajuns de cunoscut şi apreciat, pentru a putea deveni un nume în această industrie. Este foarte greu şi obositor să cânţi alături de mai multe trupe. Vreau să am band-ul meu, alături de care să pot cânta pe cele mai mari scene din România şi nu numai,  însă pentru asta consider că un show de o asemenea anvergură cum este X Factor este foarte foarte important în parcursul meu artistic.

Mi-am ales pentru acest concurs nişte piese foarte grele, iar atunci când am ajuns în faţa juriului X Factor am simţit că mă copleşesc emoţiile. La fel ca şi în concertele mele, m-am descătuşat încă de la primele acorduri. M-au ajutat şi juraţii, care s-au ridicat în picioare aplaudând şi totodată conferindu-mi o doză uriaşă de încredere în mine.

– Ce vei face cu banii în caz că vei câștiga concursul?

– Dacă voi câştiga acest premiu, voi investi toţi bănuţii în visul meu cel mai mare – muzica.

– Pe cine ai drept exemplu sau idol?

– Ştiu că este greu de crezut, însă am preferat să nu caut niciodată modele de viaţă în alţii. Îmi place să fiu eu, nu-mi doresc să mă asemăn cu cineva anume.

– Ce îți place să faci în afară de muzică?

– Atunci când nu sunt pe scenă sau într-un studio, prefer să petrec timpul alături de oamenii dragi din viaţa mea – logodnica şi familia mea. Ne place foarte mult să ieşim în aer liber.

– Crezi că Sfântu Gheorghe oferă posibilități tinerelor talente sau este nevoie să te rupi de mediul covăsnean pentru a te afirma?

– Cred că Sfântu Gheorghe este la fel ca oricare alt oraş de provincie, cu micile lui posibilităţi, însă pentru a te afirma cu adevărat şi a ajunge departe, este nevoie să mergi nu într-un oraş mai mare, ci în mai multe; asta dacă îţi doreşti cu adevărat să urci pe scenele mari ale lumii.

– Ai vreo superstiție, un obicei înainte de a urca pe scenă?

– Nu am niciun fel de superstiţie, însă fac exerciţii pentru încălzirea corzilor vocale înainte să urc pe scenă.

– Ce planuri ai pe termen lung?

– Îmi doresc să ajung un artist mare, iubit de oamenii din toată lumea. Ştiu că e un vis măreţ, însă consider că dacă crezi cu tărie în visul tău, poţi ajunge departe!

– Când te pot vedea cei din Sfântu Gheorghe la X Factor?

– Cum s-a putut observa din audiţii, am intrat în Boot Camp, deci mă puteţi vedea la Antena 1 duminică 28 octombrie şi luni 29 octombrie. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate o să mă vedeţi şi mai departe, în Judges Home Visit, dar şi în galele live ale show-ului!

– Noi îţi dorim succes şi îţi ţinem pumnii să-ţi îndeplineşti visul!

– Mulţumesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.