ACTUALITATE 13 decembrie 2021

Preșcolarii și elevii din Sărămaș i-au colindat duminică pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie

de David Leonard Bularca | 1381 vizualizări

Acțiunea se realizează neîncetat de mai bine de 10 ani

Sărbătorile reușesc să aducă împreună oameni și comunități. Asta s-a întâmplat duminică în satul Sărămaș, din comuna Barcani, atunci când preșcolarii și elevii satului i-au colindat pe credincioșii prezenți la slujbă. La final, copiii au fost răsplătiți pentru gestul lor de către cei prezenți și preotul paroh. 

Copiii din această localitate, îndrumați de doamna educatoare și doamnele învățătoare Nadia Calcea și Alina Bularca au colindat profund emoționați, cu glasurile lor suave și cristaline la Biserica din localitate, păstorită de preotul Banciu Marius Gheorghe. A fost o atmosferă înălțătoare, plină de emoție și bucurie, care se citea atât pe chipurile copiilor, cât și pe cele ale părinților și ale celorlalți participați de la Sfânta Liturghie din această zi de duminică”, a declarat duminică educatoarea Ionela Simona Broaner. 

Acțiunea, prin care organizatorii își propun să păstreze vii tradițiile românești, se realizează de mai bine de 10 ani. 

„Organizarea unui astfel de eveniment este deja o tradiție de mai bine de zece ani, deoarece în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă pornim cu colindul la Biserica Sfântu Nicolae, fiind așteptați de întreaga comunitate a acestui minunat sat. Prin organizarea unui astfel de eveniment dorim să păstrăm vii tradițiile și obiceiurile poporului român, de a vesti Nașterea Mântuitorului în preajma celei mai frumoase sărbători, Crăciunul, îmbrăcați în portul nostru strămoșesc, de la mic la mare. Copiii au colindat extraordinar, fiind răsplătiți la sfârșitul minirecitalului de colinde cu pachete cu dulciuri de la câțiva credincioși ai parohiei împreună cu preotul Banciu Marius Gheorghe”, ne-a împărtășit Ionela Simona Broner. 

Pe 21 decembrie va avea loc serbarea de Crăciun 

Copiii din Sărămaș vor colinda și în perioada următoare, atât la serbarea de Crăciun, cât și la împodobirea bradului de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, din Barcani.

„Acest eveniment a dat startul celor care vor urma, deoarece grupul de mici colindători va mai colinda în perioada imediat următoare, pe data de 21 decembrie, cu ocazia Serbării de Crăciun, la Căminul Cultural din localitate, alături de alte momente artistice pregătite cu ocazia acestui eveniment, iar pe 22 decembrie vom fi prezenți la împodobirea bradului de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” din Barcani, fiind invitați să colindăm de domnul director Petcu Cătălin”, a mai spus Ionela Simona Broner.

Sursa foto: Ionela Simona Broner

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.