ACTUALITATE 3 august 2018

Premiu după premiu pentru „stăpânul dronelor”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1221 vizualizări

La o zi după câștigarea unui concurs internațional, covăsneanul Szabi Ignácz a aflat că a mai câștigat o distincție mondială

Pilotul de drone din Târgu Secuiesc, Ignácz Szabolcs a câștigat, la distanță de o zi, două concursuri internaționale de top. După ce artistul a obținut premiul 1 la concursul internațional de fotografie aeriană și ghid, „Now, it’s Epic”, organizat de compania chineză de drone, DJI, covăsneanul și-a adjudecat premiul de popularitate la concursul cu același nume, organizat pe site-ul SkyPixel.com.  

„Poza e făcută în județul Covasna. Concursul a fost unul dintre cele mai grele. Înseamnă foarte mult. Aveam așteptări mari. Am făcut poze special pentru concursul acesta”, ne-a declarat Szabi Ignácz.

Dacă la concursul anterior regulile concursului solicitau atât imagini frumoase, cât și un ghid scris privind realizarea acestora, în competiția dată pe SkyPixel.com accentul s-a pus pe fotografii.

„Poza trebuia să arate o literă, orice literă, din sloganul „Now it’s epic”. Eu am făcut litera S.  Poza este făcută în județul Covasna, în localitatea Ojdula, pe drumul care duce spre Focșani”, a mai spus Szabi Ignácz.

Pe lângă distincția mondială, pilotul de drone din Târgu Secuiesc, care în prezent este artist la Zedge, compania cea mai mare pentru aplicație mobilă de fundaluri și ringtonuri din lume, a câștigat și un premiu în bani, de 160 de dolari și un stabilizator Osmo Mobile 2.

Premii internaționale în fiecare an

În cei trei ani de când a început să cunoască și să utilizeze drona, tânărul din Târgu Secuiesc a reușit să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume cu încă patru ocazii, cu cea anunțată pe 1 august. Astfel, din 2015 încoace, covăsneanul și-a adăugat în palmares cel puțin câte o distincție mondială.

Prima distincție internațională a fost câștigată în 2015. Atunci, covăsneanul a obținut premiul I la un concurs organizat pe portalul SkyPixel, care i-a adus o dronă în valoare de 3.000 de euro. Un an mai târziu, Ignácz a ieșit în evidență în cadrul unui concurs organizat de celebra revistă National Geographic.

Concursul Internaţional de Fotografii realizate cu Drone (International Drone Photography Contest) l-a desemnat pe covăsneanul Szabi Ignácz câştigător al locului II la categoria Natură/Viaţă sălbatică. Premiul i-a adus acestuia nu doar echipamente în valoare de 630 de euro, ci şi publicarea fotografiei în revista National Geographic din Franţa, dar şi pe site-ul publicaţiei de prestigiu.

De asemenea, în octombrie 2017, tânărul pilot de drone din Târgu Secuiesc a câștigat din nou locul I în cadrul unui concurs internațional adresat exclusiv profesioniștilor în domeniu, respectiv la competiția „Reshaping the World - DJI Affiliate Marketing Contest” (Concurs de marketing - Remodelarea lumii” - n.red.).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.