ACTUALITATE 18 februarie 2016

Premiile pentru câştigătorii Saint George City of Debate

de Iulia Drăghici - Taraș | 912 vizualizări

Participarea la a X-a ediţie a celui mai mare concurs de dezbateri din România, Saint George City of Debate, aduce competitorilor nu doar posibilitatea de a câştiga experienţă, ci şi o mulţime de premii interesante. La evenimentul, care se va desfăşura în perioada 4–6 martie la Sfântu Gheorghe, sunt înscrise 100 de echipe.

„Fiind a X-a ediţie ne-am gândit ca premiile să ajungă la toţi câştigătorii, de la toate categoriile. Vom avea premii pentru toate cele patru echipe semifinaliste, categoria Open, pentru toate cele patru semifinaliste de la categoria Juniori şi pentru primii 10 vorbitori ai turneului. Toţi vor primi medalii, diplome şi câte un abonament pe un an la revista de analiză „Sinteza”. Bineînţeles, avem şi cupe pentru câştigători. Echipa care va câştiga marea finală va obţine atât trofeul special făcut de artistul plastic, Ramon Grosos, care este deja o marcă a evenimentului, cât şi trofeul transmisibil, cupa „Saint George City of Debate”, pe care îl vor putea păstra vreme de un an. Aceasta poposeşte de doi ani în vitrina Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti”, ne-a declarat iniţiatorul evenimentului, Mădălin Guruianu.

Mai mult decât atât, organizatorii ne-au mai informat că fiecare participant va primi câte un număr din revistele „Foreign Policy”şi „Sinteza”. Acestea „vor fi în pachetele lor de start, alături de obişnuitele agende, pixuri, tricouri, hartă şi sticker”, a mai completat Mădălin Guruianu.

Moţiunea numărul trei este publică

Organizatorii au anunţat, pe site-ul oficial al competiţiei, www.cityofdebate.ro, şi cea de-a treia temă de dezbatere: „Acest Parlament, ca femeie, nu ar vota-o pe Hillary Clinton”.

Celelalte moţiuni sunt: „AP ar utiliza o parte substanţială din bugetul alocat învăţământului superior pentru a subvenţiona stagii de practică plătite în cadrul companiilor” şi „AP crede că paradigma capitalistă este incompatibilă cu o societate echitabilă”.

Gazdele anunţă şi că vor mai exista şi „moţiuni impromptu atât în calificări, cât și în eliminatorii”.

Prima ediţie Saint George City of Debate a avut loc în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a câştigat titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.