ACTUALITATE 20 septembrie 2016

Premieră pentru turismul covăsnean: site şi pachete turistice la iniţiativa autorităţilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 435 vizualizări

Site-ul www.viziteazacovasna.ro a fost lansat oficial luni, 19 septembrie, la Institutul Maghiar din Bucureşti, în cadrul conferinţei „Covasna, pur şi simplu fabulos”. Evenimentul se înscrie în activităţile dedicate Zilelor Turismului Covăsnean, desfăşurate în această săptămână. Pe lângă site, autorităţile locale din judeţ pun la dispoziţia turiştilor şi câteva pachete de vacanţă. Astfel, Covasna devine primul judeţ din România care, la iniţiativa autorităţilor locale, lansează propriile pachete turistice.

„Deşi turismul aduce judeţului Covasna mai mult decât media naţională, noi ne dorim totuşi locul pe care merităm să-l avem. Stăm pe o comoară în Covasna şi vrem să o exploatăm tot mai bine, iar pentru asta avem nevoie de curiozitatea dumneavoastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, în cadrul întâlnirii de luni de la Bucureşti.

Răzvan Pascu, fondatorul Asociaţiei Travel Focus, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti din domeniul turismului în România, a fost prezent la evenimentul de la Bucureşti, iar într-un discurs acesta a precizat: „Covasna are toate atuurile unei destinaţii turistice importante: de la spaţiile de cazare speciale, la facilităţile de SPA şi tratament şi, nu în ultimul rând, la experienţele pe care le oferă. Pachetele turistice create reflectă tocmai diversitatea acestui judeţ şi sper ca românii să aleagă Covasna în număr din ce în ce mai mare”.

Claudiu Vrînceanu, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a dezvăluit că turismul în judeţul Covasna a înregistrat anul trecut o creştere de 10% faţă de cifrele din 2013 şi că anul acesta procentul de creştere s-ar putea chiar dubla.

„Scopul nostru este să vă transmitem un mesaj simplu: judeţul Covasna este o zonă interesantă şi ne dorim să veniţi să îl descoperiţi”, a transmis în cadrul aceleiaşi întâlniri şi directorul Camerei de Comerţ din Judeţul Covasna, Édler András.

Pachete turistice de la 55 de eurozilele turismului-foto_Kocsis-B_Janos

„Așa vă sunt vacanțele în Covasna: simple, autentice, relaxante, tradiționale”, arată prezentarea de pe site-ul proaspăt lansat la iniţiativa Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna. Într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută, reprezentanţii autorităţilor locale au precizat că potrivit studiilor, 90% dintre turiştii care vin în judeţul nostru sunt români, doar 10% fiind străini.

În ceea ce priveşte prezentarea judeţului, reprezentanţii CJ precizează într-un comunicat de presă: „Covasna are peste 160 de conace şi castele, unele intrate în circuitul turistic ca hoteluri, pensiuni sau muzee, iar altele urmează a fi restaurate, atât din iniţiative private, cât şi de către Consiliul Judeţean Covasna. În plus, Covasna are nu mai puţin de 1000 de izvoare de ape minerale, cu proprietăţi curative, folosite în cadrul zonelor de relaxare şi SPA din hotelurile din judeţ. Pachetele turistice conturate de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna includ vizite la meşteşugari, excursii în natură, cursuri de echitaţie, mese cu preparate tradiţionale din Transilvania sau activităţi de aventură, în funcţie de preferinţele celor care aleg să viziteze Ţinutul Conacelor”.

Pachetele turistice propuse de autorităţile covăsnene pornesc de la 55 de euro de persoană pentru o zi. Acestea pot fi şi personalizate în funcţie de dorinţele turiştilor şi pot cuprinde atât oferte exclusiviste la hoteluri de 4 sau 5 stele, cât şi oferte pentru orice buzunar la pensiuni agroturistice.

Una dintre oferte sună astfel: „La Castelul Daniel, pentru un pachet de 3 nopţi cu demipensiune şi o activitate la alegere – vizita la un atelier tradiţional de fier forjat în Tălişoara, baie romantică, şedinţă de masaj, închiriere de biciclete sau plimbare cu căruţa – turiştii vor plăti începând de la 329 euro / 2 persoane. Pentru familii sau grupuri organizate există şi pachete speciale începând de la 83 euro / persoană / zi, care includ, spre exemplu, şi o cină în aer liber, cu foc de tabără”, transmite CJ Covasna printr-un comunicat de presă.

Din oferta turistică a judeţului nu lipsesc, aşa cum era de aşteptat, Pensiunea Prinţului Charles din Valea Zălanului sau Pensiunea Contelui Kálnoky din Micloşoara.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.