ACTUALITATE 8 octombrie 2013

Premieră Afrim la Teatrul Tamási Áron

de Covasna Media | 113 vizualizări

Întâia premieră a stagiunii 2013/2014 a Teatrului Tamási Áron din Sf. Gheorghe va avea loc pe data de 11 octombrie, vineri de la ora 19. Piesa „Oricine” de Péter Kárpáti va fi montată de Radu Afrim, unul dintre cei mai importanţi regizori din România, premiat de mai multe ori cu premiul UNITER. Piesa se va juca pe scena sălii mari a Teatrului, ca spectacol studio. Premiera şi fiecare reprezentaţie din luna octombrie vor fi supratitrate în limba română.

Péter Kárpáti este dramaturg, regizor şi profesor al Facultăţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Budapesta. Piesa intitulată „Oricine” reinterpretează problematica celei mai renumite moralităţi din secolul al XV-lea, analizând cum ar arăta în lumea necredincioasă de astăzi, socoteala cu sine a omului în faţa morţii. Oare ce am face noi dacă am afla deodată că mai avem de trăit doar o zi?

Regizorul Radu Afrim spune despre piesă: „Întâmplător mi-a căzut în mână acest text, şi l-am ales pentru că nu l-am înţeles iniţial. Mă incită textele care nu-şi oferă toate sensurile din prima, care pot să dea bătăi de cap şi artiştilor şi spectatorilor. E un text care vorbeşte de nebunia unei femei, şi care dincolo de realism are nişte alunecări în suprareal. Este foarte emoţionant, dar are şi umor. Bineînţeles l-am ales şi pentru că am avut o trupă foarte bună pentru personaje. Văzusem înainte câteva spectacole cu trupa Teatrului Tamási Áron, dar nu mă aşteptam să lucrez atât de uşor cu ei.”

Următoarele reprezentaţii vor avea loc  pe data de 13 (duminică, ora 19), 15 (marţi, ora 18) şi 17 (joi, ora 19) octombrie, în Sala Mare a Teatrului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.